20.4 C
București
joi, 13 mai

Pakistan: 20 morți și cel puțin 48 de răniți, în urma exploziei unei bombe în capitala Belucistanului

«Le Figaro», citând France Presse, informează că, vineri dimineață, o puternică explozie s-a produs în principala piață din Quetta, capitala provinciei Belucistan, zona cea mai instabilă din Pakistan.

Potrivit primului bilanț al victimelor, încă provizoriu, 20 persoane și-au pierdut viața și cel puțin 48 au fost rănite. Între decedați, 8 aparțineau minorității şiite, iar unul făcea parte din forțele de securitate. Ceilalți decedați erau vânzători de produse în piața din Quetta. Bilanțul nu este definitiv, având în vedere că unii dintre răniți sunt în stare foarte gravă. Până la ora prânzului, atentatul nu fusese revendicat.

Potrivit relatărilor unui polițist aflat în post la piața din localitatea mai sus menționată, zona era supraaglomerată în momentul exploziei ce s-a produs vineri dimineață foarte devreme. Dezastrul a fost imens. Pretutindeni puteau fi văzute bucăți de trupuri, membre ale celor uciși, șiroaie de sânge, iar răniții strigau disperați după ajutor, a constatat personal corespondentul France Presse citat de «Le Figaro».

Belucistanul este o provincie pakistaneză ce are frontiere cu Iranul și Afganistanul. De aceea, ea este cunoscută ca o răscruce a celor mai diverse filiere de traficanți. Grupuri înarmate extremiste și separatiste sunt de asemenea active în zonă. Circa 500.000 din cele 2,3 milioane de locuitori ai localității Quetta aparțin minorității şiite hazaras. Această comunitate, spun sursele corespondentului France Presse, este în mod frecvent ținta unor astfel de atacuri, motiv pentru care sunt protejați – după cum se vede, fără succes – de forțe ale poliției sau paramilitare.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. PAKISTAN 8 DUMNEZEU 8, TISBITUL 8; Pakistan 8/15 Dumnezeu 8/15; PA.K.IST.AN. PA-Parte, K-Potasiu, IST-Tisbitul, AN-Ani. Anii la partea Potasiului lui Tisbitul (2004-2070). Potasiul e Creationismul unic care se infaptuieste prin Duhul Sfant dupa Casa Raiului in care stau si din faptele mele, intre anii 2004-2070 leat 7512-7578 (lumea vazuta si nevazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW