marți, 27 octombrie
10.4 C
București
marți, 27 octombrie

Palestina: Președintele Abbas a anunțat ruperea “tuturor relațiilor” cu Israelul și Statele Unite

Președintele palestinian Mahmoud Abbas, citat de presa franceză, a anunțat sâmbătă ruperea “tuturor relațiilor”, inclusiv securitare, între Autoritatea palestiniană pe de o parte și Israelul și Statele Unite pe de altă parte. Anunțul a fost făcut înaintea unei reuniuni extraordinare a Ligii Arabe consacrată examinării proiectului american de pace prezentat în cursul săptămânii trecute de Donald Trump. Este un plan ce “nu are nimic altceva decât o violare a acordurilor de la Oslo” semnat cu Israelul în 1993, a precizat Abbas.

Președintele Autorității palestiniene a informat că a transmis un mesaj premierului israelian Benjamin Netaniahu în legătură cu decizia luată și a chemat Israelul “să-și asume responsabilitățile în calitate de putere ocupantă” a Teritoriilor palestiniene.

Liga Arabă: Planul Trump “nu aduce stabilitate și pace”

Planul de pace în Orientul Mijlociu propus de Donald Trump duce la un statut pentru palestinieni de cetățeni de categoria a doua, lipsiți de drepturi fundamentale, la un fel de apartheid, a declarat sâmbătă secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Abdoul Gheit, la o reuniune convocată în regim de urgență la sediul din Cairo al organizației.

Propunerea SUA, a subliniat oficialul arab, “nu duce la stabilitate şi pace, ci pune bazele altor 100 de ani de conflict și suferințe”…. “Cele două părţi ar trebui să recurgă la dialog pentru a ajunge la o soluţie acceptabilă pentru ambele”, a mai spus Abdoul Gheit.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. PALESTINA 21 ILIE TISBITUL 21; Palestina 15 Dumnezeu 15; PALE.ST.INA. PALE-Palme, ST-Tisbitul, INA-Ani. Anii palmelor lui Tisbitul (2004-2070). Palme peste fata cu Creationismul unic din Casa Raiului (BISERICA) si nu numai.
    ZA.PA.D.A. ZAA-Zugraveala, PA-Palme, D-Dumnezeu. Zugraveala de la palmele Lui Dumnezeu (2004-2070). Zugraveala sau Creationismul unic si sfant din Casa Raiului (BISERICA) in care stau.
    Timpul si legile fizicii sunt suspendate in Casa Raiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW