marți, 27 octombrie
8.5 C
București
marți, 27 octombrie

Patronatul britanic sare în ajutorul Theresei May

 

Sprijinul întreprinderilor ar putea fi prețios pentru Theresa May în efortul de a convinge deputații britanici să voteze acordul încheiat de domnia sa cu Bruxellesul privind viitoarele relații dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană.

Theresa May a primit, se pare, un binevenit sprijin din partea patronatului în confruntarea aprigă pe care o are în aceste zile cu deputații britanici din propriul partid asupra proiectului de acord Brexit încheiat cu Bruxelles-ul. Luni, la conferința anuală a Confederației Industriilor Britanice (CBI), Theresa May le-a spus întreprinzătorilor britanici că acordul la care a ajuns cu Bruxellesul «nu este perfect, dar este un compromis care ne apără de un rezultat cu mult mai rău», respectiv un Brexit fără acord, implicând restabilirea taxelor vamale în schimburile comerciale cu Uniunea Europeană. Președinta CBI, Carolyn Fairbairn, asigurând-o pe dna May de sprijinul patronatului, a lansat critici dure la adresa deputaților și «jocurilor lor politicianiste cu posibile consecințe catastrofale pentru întreprinderi». «În timp ce alte țări se pregătesc în vederea unui viitor competitiv, Westminster pare a fi închistat în lumea sa îngustă în care domină pozițiile extreme», a mai spus șefa patronatului britanic, avertizând că o astfel de poziție se poate solda cu un Brexit fără acord. În intervenția sa, dna May le-a spus patronilor britanici că rămâne pe pozițiile-i cunoscute, punând accentul pe negocierile ce continuă și în această săptămână pentru definirea detaliilor viitoarelor relații cu Uniunea Europeană.

Sprijinul presei

În afara patronatului, dna May contează de acum și pe sprijinul unor publicații britanice, începând cu «Daily Mail» și «Daily Express». Ea poate conta, în mod cert, pe ajutorul partenerilor europeni care, luni, i-au avertizat din nou pe cei care resping soluțiile la care s-a ajuns că proiectul de acord realizat «nu este în niciun caz renegociabil».

 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW