miercuri, 1 aprilie, 2020
6.2 C
București

Pentru dezinfecție, Polonia își va utiliza vodca

Nu este o glumă. În Polonia, una dintre gravele probleme cu care se confruntă personalul medical este lipsa de dezinfectanți.

Potrivit ultimelor cifre ale Ministerului polonez al Sănătății, cei 40 milioane de cetățeni ai Poloniei sunt în acest moment doar relativ afectați de epidemia cu Covid-19. Sunt înregistrate 439 persoane testate pozitiv cu coronavirus și 5 decese. Încă de vineri seară, primul ministru al Poloniei a anunțat închiderea școlilor până la Sărbătorile Pascale. La fața locului, confruntați cu insuficiente echipamente de protecție, s-a decis eventuala utilizare a băuturii naționale, vodca, în calitate de dezinfectant. De unde să fie procurată? Din surse informate, citate de corespondentul RFI la Varșovia, s-a aflat că circa 430.000 litri de vodcă și alcool pur de contrabandă, fabricați ilegal și confiscați de vameși și poliție, pot servi foarte bine în lupta cu coronavirus ca dezinfectanți. Se pot folosi prin pulverizare în spitale, clădiri, metrouri, tramvaie sau autobuze potențial infectate.

S-a aflat că în jur de 2.500 litri de vodcă au fost deja livrați spitalelor din nord-estul țării, din confiscările operate de serviciile vamale de la frontierele cu Lituania și Belarus, unde sunt descoperite și dezmembrate numeroase distilerii clandestine.

Atenție însă la zvonurile privind eficacitatea consumării alcoolului contra coronavirus. Dimpotrivă, au ținut să avertizeze specialiștii locali, alcoolul slăbește apărarea imunitară. De asemenea, vodca nu trebuie utilizată la dezinfectarea rănilor sau la spălarea mâinilor, întrucât provoacă iritații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Din datele centralizate până la această oră, un număr de 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus...

Numărul deceselor în urma infectării cu noul coronavirus a ajuns la 92

Grupul de comunicare Strategică a anunţat că s-au înregistrat al 92 decese cauzate de noul coronavirus.

Hayat Var, o replică turcească la celebrul Dogville

Un film excelent realizat artistic, în care Reha Erdem dovedeşte o mare sensibilitate şi capacitate de înţelegere...

Senzaţii pentru mase

La atâta timp după apariţia cinematografiei (prima proiecție cinematografică publică a unui film, cu aparatul fraţilor Lumière,...

TRENDING