Petiție pentru plafonarea tuturor pensiilor speciale

Declic îi solicită, într-o scrisoare deschisă, lui Klaus Iohannis plafonarea pensiilor speciale până la suma de 4.000 de lei, măcar până la finalul anului 2020.

În scrisoare se arată că „această măsură este necesară în contextul în care criza economică va lovi România după pandemia de coronavirus. Este nevoie să fim solidari. În timp ce 1 milion de români intră în șomaj tehnic și alte sute de mii de români nu au niciun venit, este inadmisibil ca pensionarii cu pensii speciale să trăiască cu 77.000 de lei pe lună (cea mai mare pensie specială din România)”

Conform datelor Declic, peste 185.000 de români primesc pensii speciale, care costă statul român aproximativ 7 miliarde de lei pe an. Doar din plafonarea celei mai mari pensii speciale la 4.000 de lei, pentru următoarele 6 luni ar putea fi asigurată, pentru o lună, plata pentru indemnizația de șomaj pentru 876 de persoane sau un venit unic cât salariul minim pe economie pentru 347 de cetățeni.

Declic propune ca „acești bani ar putea fi alocați unui fond de solidaritate, prin care să sprijiniți românii fără venituri și bolnavii cronici, prin oferirea de medicamente gratuite”.

Peste 70.000 de membri Declic au semnat petiția.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. PENSIILE SPECIALE ?

    O mizerie a Democrației de gașcă antinațională și
    a profitorilor fără scrupule și lipsiți de bunul simț .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW