Philadelphia: Violenţe în urma uciderii, din nou, a unui american de culoare

Un tânăr de culoare, Walter Wallace jr, în vârstă de 27 ani, a fost ucis la Philadelphia cu mai multe gloanțe trase de doi polițiști, fără să fi existat semne că victima era un real pericol.

Aceasta a fost scânteia care a declanșat luni seară, la Philadelphia (statul Pennsylvania), violenţe de o mare gravitate, între câteva sute de americani de culoare şi poliție, soldate cu zeci de răniți în rândul forțelor de ordine. Revoltați de uciderea – considerată de comunitate drept nejustificată, tânărul de culoare având probleme psihice și fiind aflat sub tratament – cetățeni de culoare din cartierul de Vest al orașului Philadelphia au ieșit în stradă, recurgând la violență împotriva polițiștilor, la jafuri și distrugeri de magazine. Părinții tânărului Walter Wallace, aflat în posesia unui cuțit la care a refuzat să renunțe, au declarat presei locale că au încercat, fără succes, să calmeze situația făcând cunoscută polițiștilor starea de sănătate a fiului lor. Apelurile mamei tânărului nu au putut opri deschiderea focului cu mai multe gloanțe asupra lui.

Protestele și violențele au avut loc în tot cursul nopții de luni. Protestatarii au lansat asupra polițiștilor pietre și chiar proiectile. Un purtător de cuvânt al poliției a relatat că unul dintre polițiști a fost doborât de un vehicul, iar un vehicul al poliției a fost incendiat. Mai mulți manifestanți au fost interpelați de poliție. „Am văzut imaginile video de la acest incident tragic și el ridică întrebări dificile la care trebuie să se dea răspuns”, a declarat primarul orașului Philadelphia, Jim Kennedy, care a ordonat declanșarea unei anchete. „Urmărim îndeaproape situația și suntem gata, dacă va fi nevoie, să trimitem resurse federale”, a dat asigurări Alyssa Farah, directoarea pentru Comunicații a Casei Albe.

- Publicitate -

2 COMENTARII

  1. Gripa porcina, un exercitiu ratat la nivel mondial…Gripa aviara alt exercitiu nereusit pe plan planetar. Daca si asta cu coranovirusul da chix si nu castica alejerile din State matusalemicul Joe, s-a dus naibii si America, dupa China, Japonia, Coreile, Rusia, Australia, Africa etc ! Raman captive doar tarile din laGarul ue, ruinele fostului imperiu habsburjic din vremea lu Carol Quintul, pentru care inca nu s-a descoperit niciun medicament, niciun vaccin, nici nu se recolteaza plasma de la cei peste 35 de milioane de pamanteni vindecati de ciudatul virus care-si aleje victimele dupa buletin. Fratilor, daca nu faceti o diversiune careia sa-i cada victima un tanar de pe coasta de Est, am pierdut America la alejeri !

  2. https://nypost.com/2020/10/26/philadelphia-cops-fatally-shoot-black-man-armed-with-knife/

    Documentati-va. TOTI negrii care au fost impuscati de politie erau inarmati fie cu un cutit, fie cu un pistol si s-au impotrivit arestului si somatiilor de a arunca arma si de a ridica miinile sus. George Floyd era aproape muribund inainte de arest din cauza drogurilor consumate. Povestea e mai lunga, dar nu cred ca sunteti dispusi sa aflati adevarul. Sunteti jurnalisti, sau luati dictare de la controlori?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW