vineri, 27 martie, 2020
13.2 C
București

Piața de consultanță imobiliară românească și administrarea imobilelor

Prin lansarea departamentului “Living” din cadrul biroului din București, firma de consultanță imobiliară JLL a intrat pe piața rezidențială din România. Acest nou departament oferă servicii de consultanță pentru sectorul rezidențial și este condus de Andreea Hamza, care ocupă funcția de director general.

Andreea Hamza este încântată de provocarea oferită de JLL

Cu o experiență de peste 17 ani în domeniul imobiliar, Andreea Hamza a lucrat înainte ca director de Marketing și Vânzări la Hagag Development Europe. Ea a intermediat vânzarea a peste 2.700 de apartamente în diferite proiecte din București, Arad, Timișoara și Brașov. Tranzacțiile au totalizat peste 250 milioane de euro, dovedind calitățile manageriale ale Andreei.

Ea este încântată de oportunitatea de a dezvolta un nou proiect în cadrul companiei JLL și consideră că departamentul Living este o provocare și o șansă de dezvoltare pentru România și pentru firmele de administrare imobile.

Departamentul Living – completare a serviciilor oferite de JLL

Departamentul Living este completare la celelalte servicii pe care JLL le oferă în România și vine în întâmpinarea noilor tendințe din piața imobiliară. Faptul că în ultima perioadă mai mulți investitori au apelat la serviciile de consultanță oferite de JLL face ca sectorul rezidențial să devină o nouă țintă de investiții. Acest lcuru va avea urmări și în domeniul administarii imobilelor, necesitatea acestor servicii crescând foarte mult.

Activitatea JLL și oferta de pe piața rezidențială din București

Activitatea desfășurată de JLL în România, din 2007 de când este prezentă pe piața de consultanță imobiliară, este structurată în 7 departamente: Birouri, Industrial și Logistică, Piețe de capital, Dezvoltare și Teren, Servicii de proiectare și dezvoltare, Evaluare și Administrare imobiliară și, mai nou, și departamentul Living.

JLL înregistrează în România cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro, ele fiind în continuă creștere.

Oferta de imobiliare moderne din România continuă să fie dinamizată de cererea tot mai mare din segmentele de piață industriale, logistice și birouri. Potrivit unui raport al firmei de consultanță imobiliară JLL, acest lucru este legat de creșterea numărului de angajați și investiții străine.

Stocul total al acestor proprietăți imobiliare moderne a depășit 11 milioane de metri pătrați la sfârșitul lunii septembrie, în timp ce proiectele livrate în primele trei trimestre se ridicau la 800.000 mp.

Conform JLL, defalcarea pe segmente de piață arată că 4.2 milioane mp sunt parcuri industriale și logistice, 3.9 milioane mp sunt clădiri de birouri, iar restul de cca 3.27 milioane mp sunt proiecte de vânzare cu amănuntul. Totodată, prognozele estimează că ofertele de spații de birouri vor depăși 4 milioane mp până la sfârșitul anului.

Tot de la JLL aflăm că din cei 800.000 mp livrați în primele nouă luni ale anului trecut, 370.000 mp au fost birouri și 370.000 mp au fost proprietăți industriale sau logistice.

Toate aceste cifre se reflectă în mod pozitiv și asupra segmentului de administare imobile – o activitate care capătă și ea amploare.

sursa foto: https://docs.google.com/document/d/1mUyX3Y1VLwa21wIQKSgs2ktxgy6jTy4izR-TDh88Ra0/edit?usp=sharing

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sesiunea plenară specială a PE: Deputații europeni solicită un răspuns mai unitar dat de UE pandemiei de Covid-19

687 de deputaţi au participat joi, 26 martie, la Bruxelles, la primul vot din cadrul plenarei speciale a PE...

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic...

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

O firmă din Brașov sancționată de ANAF deși controalele fiscale sunt oprite

Într-un e-mail primit pe adresa redacției, o companie din Brașov, Haff Campers, acuză că, deși controalele fiscale...

TRENDING

Calendar

Astăzi La Teatrul Naţional...