Polonia: Donald Tusk, fost președinte al Consiliului European, preia președinția partidului de opoziție Platforma civică (PO)

Donald Tusk, cofondator în urmă cu 20 de ani al partidului «Platforma civică», fost premier al Poloniei în perioada 2007-2014 și unul dintre foștii președinți ai Consiliului European, revine pe scena politică a țării sale. După demisia președintelui PO, Boris Budka, Tusk preia conducerea partidului, a anunțat luni Jan Grabiec, purtătorul de cuvânt al partdidului.

«Revin în viața politică a țării 100%», a anunțat Donald Tusk (64 ani) la congresul PO, după ce nu demult și-a asumat președinția Partidului Popular European(PPE), poziție de pe care nu o dată «a comentat» politica statului polonez. În discursul său la congresul PO, Tusk a evocat «demonul», respectiv partidul conservator naționalist la putere în Polonia, «Lege și Justiție» (PiS), acuzându-l că plasează Polonia într-o situație «periculoasă», creând disensiuni cu partenerii europeni. Analiști politici europeni relevă în materialele lor de presă experiența bogată a lui Donald Tusk în gestionarea unor complicate probleme europene în perioada în care a condus Consiliul European, de la cele privind valul migranților până la dificilele negocieri Brexit sau situația economică catastrofală a Greciei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW