Precizare a Marii Britanii: O intervenție militară în Ucraina în cazul invaziei ruse este ”foarte improbabilă”

Occidentalii acuză de mai multe săptămâni Rusia că a masat zeci de mii de soldați în apropierea frontierei cu Ucraina, în perspectiva unei invazii. Avertismentele lansate Rusiei s-au referit primordial la grave sancțiuni contra Rusiei, în cazul unei invazii în Ucraina. Într-un interviu acordat săptămânalului britanic «The Spectator», preluat și de ”Le Figaro”, ministrul Apărării al Regatului Unit, Ben Wallace, vine cu o nouă precizare: ”Ucraina nu este membră a NATO, deci este foarte improbabil ca cineva din organizație să trimită trupe în sprijinul Ucrainei în fața Rusiei”. ”Noi nu ar trebui să-i facem pe oameni să creadă că vom acționa militar, iar ucrainienii sunt conștienți de acest lucru”, a adăugat Ben Wallace.

Ben Wallace Foto: Chris McAndrew, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons

”Există sancțiuni economice și profunde, serioase și durabile ce pot fi instituite”. Precizarea lui Ben Wallace vine, așa cum se știe, după ce și președintele american Joe Biden a respins deja o opțiune militară în cazul unei invazii în Ucraina.

Oferind explicații proprii privind acțiunile Rusiei la frontiera cu Ucraina, ministrul britanic al Apărării spune în interviul său pentru ”The Spectator” că ”întăririle militare ruse de la frontiera cu Ucraina au un scop precis… Nu suntem siguri că Vladimir Putin a luat o decizie, dar acțiunile sale și pregătirile militare merg în acest sens și… cred că noi toți ar trebui să fim neliniștiți”.

Rusia cere limitarea influenței americane și a NATO în vecinătatea ei

Opusă oricărei extinderi a Alianței Atlantice, la care candidează Ucraina și Georgia, Rusia a făcut cunoscute la sfârșitul săptămânii trecute o serie de propuneri vizând limitarea drastică a influenței americane și a NATO în vecinătatea Rusiei. Statele Unite s-au declarat ”gata să discute” propunerile Rusiei, chiar dacă ele conțin ”unele lucruri care Rusia știe că nu sunt acceptabile”, a răspuns un înalt responsabil american care a avertizat din nou în legătură cu ”consecințele masive” ale unei agresiuni ruse în Ucraina.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW