Premieră în Uniunea Europeană: Sputnik V va fi produs în Italia

Vaccinul rus Sputnik V va fi produs în Italia începând din luna iulie, a anunțat Camera de comerț italo-rusă. O premieră în UE, care încă nu a autorizat vaccinul respectiv. Firma Adienne Pharma & Biotech SA a semnat un acord pentru a produce vaccinul Sputnik V la unitatea sa de producţie din regiunea Milano, a anunțat marţi preşedintele acestei companii cu sediul în Elveţia, Francesco Di Naro, citat de Bloomberg.

Așa cum s-a anunțat deja săptămâna trecută, Sputnik V a intrat în procesul de examinare a Agenției Europene a Medicamentului (EMA). Autoritățile ruse au anunțat imediat că sunt gata să livreze, începând din iunie, vaccinuri pentru 50 milioane de cetățeni europeni.

Kiril Dmitriev, directorul Fondului suveran al Rusiei, a declarat la postul de televiziune Rai 3 că Rusia are deja un parteneriat în Germania, discută cu mai multe companii franceze și constată că multe regiuni din Italia ar primi vaccinul rus, fiind gata să-l și producă. Potrivit lui Dmitriev, calendarul producției depinde de obținerea aprobărilor necesare.

În acest context, Bloomberg relevă că, în fața lentoarei cu care vaccinurile deja aprobate de EMA ajung în țările membre ale UE, unele dintre acestea au recurs la vaccinurile încă neaprobate. Este vorba de Ungaria, care a început deja campania de vaccinare cu SputnikV , iar Cehia și Slovacia au comandat și ele vaccinul rus.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW