Președintele Erdogan promite să facă din Turcia, în 2023, una dintre cele zece cele mai mari economii ale lumii


În mesajul său de Anul Nou, președintele Recep Tayyip Erdogan a reiterat obiectivul guvernului său pentru anul 2023, respectiv să facă din Turcia una dintre cele zece cele mai mari economii ale lumii. Turcia, a spus președintele Erdogan, s-a „distins pozitiv” prin performanțele „reușite” în lupta cu crizele sanitară și securitară, precum și în confruntările cu provocările politice și sociale, subliniind totodată că economia țării a cunoscut „o transformare istorică, în special grație investițiilor, forței sale de muncă, producției și exporturilor”. Economia turcă a cunoscut o creștere robustă în 2021, instituțiile financiare prognozând o rată de creștere de 9% a produsului Intern brut (PIB). Președintele Erdogan recunoaște însă că inflația puternică și instabilitatea ratelor de schimb valutar vor avea un impact asupra creșterii economice în 2022.


- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Turcia a trecut ca gasca prin apa cu ocazia crizei din anii 2008-2009. La fel, Polonia.

    Turcia construieste acum cel mai mare pod suspendat din lume, cu o deschidere a arcului principal de 2033 metri (comparativ cu 1020 m cat are podul peste Dunare de la Braila).

    Turcia dovedeste ca exista bunastare si in afara Uniunii Europene, la fel cum exista in Marea Britanie, Elvetia si Norvegia.

    Bineinteles ca presa europeana mainstream gaseste mereu ceva de criticat la turci, de oftica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW