17.1 C
București
marți, 18 mai

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, testat pozitiv la Covid-19. Întreaga țară a intrat în „zona roșie”

Sâmbătă, 24 octombrie, președintele Andrzej Duda a fost declarat contaminat cu Covid-19, a anunțat purtătorul său de cuvânt Blazej Spychalski, într-un mesaj postat pe Twitter, cu precizarea că „președintele se simte bine”.

Nu s-a putut stabili în ce împrejurări s-a infectat președintele Duda, dar s-a aflat că, lunea trecută, a participat la un forum economic la Tallin, unde l-a întâlnit pe președintele Bulgariei, Rumen Radev, plasat deja în izolare, după contactul cu o persoană contaminată din țara sa.

Concomitent, guvernul de la Varșovia anunță într-un comunicat că autoritățile sunt „în contact permanent cu serviciile medicale competente”, fără a oferi mai multe detalii privind starea de sănătate a președintelui Duda. Anunță însă puternica lovitură dată populației de cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus. De câteva săptămâni, se spune în comunicatul guvernamental, în Polonia se înregistrează cifre record privind extinderea contaminării cu virusul ucigaș. Vineri erau anunțați oficial 13.632 noi infectați în ultimele 24 de ore. Întreaga Polonie a intrat începând de sâmbătă în „zona roșie”, ceea ce a însemnat instituirea unor noi restricții: lucrul la distanță, școlile închise, cu excepția elevilor din primele trei clase, rămânerea la domicilii a persoanelor cu vârste de peste 70 ani, restaurantele, barurile și cafenelele închise, piscinele și cluburile sportive închise, adunări limitate la maximum 5 persoane, limitarea numărului persoanelor în mijloace de transport, centre comerciale. Stadionul național din Varșovia este pe cale de a fi transformat în spital de campanie. Instalații medicale sunt construite peste tot în țară, întrucât pandemia a dus sistemul polonez de sănătate într-o situație mai mult decât preocupantă.

Foto: By Адміністрація Президента України, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80210321

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW