-2.9 C
București
vineri, 27 noiembrie

Prezidențialele americane: Donald Trump, tratat în continuare de Covid-19, așteaptă o nouă dezbatere cu Joe Biden

Președintele Donald Trump, tratat de Covid-19 la Casa Albă, a declarat că așteaptă cu nerăbdare viitoarea dezbatere cu contracandidatul său democrat Joe Biden. “Va fi genial”, a transmis Trump pe Twitter, referindu-se la dezbaterea programată pentru 15 octombrie la Miami, în Florida, un stat-cheie în cursa pentru președinția Statelor Unite.

Într-un alt mesaj, spre surprinderea multor americani, Trump a minimalizat din nou pericolul coronavirusului, comparându-l cu o gripă. Câteva minute mai târziu, Twitter a acoperit această frază a președintelui cu o bandă pe care erascris că “au fost violate regulile Twitter privind difuzarea informațiilor mincinoase și potențial dăunătoare” legate de coronavirus.

Un lucru este deocamdată în suspensie: încă nu se știe dacă Donald Trump, care probabil mai este contagios, va fi în stare bună de sănătate pentru a se prezenta la următoarea dezbatere electorală cu Joe Biden. Se știe însă că președintele este în carantină la Casa Albă, după o spitalizare de trei zile în clinica militară de la periferia Washingtonului. Deși medicii săi au declarat că este într-o “stare de sănătate în continuă ameliorare”, ei au avertizat că nu se poate spune că a ieșit din dificultate. Medicul Casei Albe, Sean Conley, a anunțat, într-un nou briefing, că echipa medicală l-a întâlnit din nou marți pe președinte, constatând că acesta a petrecut bine o noapte la reședința sa și că nu au fost semnalate simptome de boală. “În ansamblu, a spus dr. Conley, președintele continuă să se comporte extrem de bine”.

Joe Biden: Următoarea dezbatere prezidențială “nu trebuie să aibă loc dacă Trump continuă să fie infectat cu Covid-19”

“Ei bine, a declarat presei Joe Biden, cu prilejul unei vizite electorale la Gettysburg (Pennsylvania), eu cred că el (președintele Trump – n.n.) are încă virusul Covid-19 și nu ar trebui să avem o nouă dezbatere”. Eu nu știu sigur ce face în acest moment președintele Trump, nu știu care este starea sa de sănătate, a mai spus Biden, precizând că, oricum, și el așteaptă în continuare o nouă dezbatere cu președintele, dar strict pe baza “respectării tuturor protocoalelor încheiate”.

“Prea multe persoane sunt infectate”

Familia președintelui, relatează surse informate, începând cu prima doamnă Melania, testată și ea pozitiv cu Covid-19, a refuzat ostentativ să poarte mască în sala precedentei dezbateri ce a avut loc la Cleveland (statul Ohio). “De data aceasta, a declarat Joe Biden, cred că va trebui respectate toate restricțiile stabilite… Prea multe persoane sunt infectate, ceea ce este o problemă foarte serioasă”. Chris Wallace, moderatorul primei dezbateri electorale, a reamintit că cei doi candidați nu au avut suficient timp pentru a se supune testelor înainte de a intra în scenă, întrucât sosiseră cu întârziere. Organizatorii au fost nevoiți să accepte declarații de bună-credință de la ambele echipe de campanie. Ceea ce nu se va mai întâmpla la 15 octombrie, la Miami.

S-a aflat deja că membrii comisiei însărcinate cu organizarea dezbaterilor electorale în Statele Unite au procedat la stabilirea unor noi măsuri privind desfășurarea viitoarelor dezbateri ale candidaților, cu scopul de a se permite o adevărată dezbatere de idei. CBS a aflat că una dintre noile reguli prevede tăierea pur și simplu a microfonului atunci când un candidat încalcă regulile dezbaterii. În plus, viitorul duel include deplasări libere ale candidaților pe scenă și răspunsuri la întrebări venite din public. Trump a declarat deja că se opune noilor reguli.

Pentru dezbaterea între vicepreședintele Mike Pence cu coechipiera lui Biden, dna Kamala Harris, distanța între pupitre este mult mai mare și sunt protejați, fiecare, de ecrane din plexiglas.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW