miercuri, 27 mai, 2020
10.8 C
București

Prima impresie: ce lucruri contează cu adevărat

Atunci când vezi o persoană pentru prima oară, îți vei face o părere în prima zecime de secundă. Vei decide dacă omul respectiv este atrăgător, de încredere, competent, extrovertit sau are o personalitate dominantă.

Același lucru este valabil și pentru tine. Oamenii te vor judeca imediat ce te întâlnesc. Dacă îți dorești să faci o impresie bună, mai ales în cadrul unui interviu, este bine să afli care sunt lucrurile pe care oamenii le observă prima oară și cum le poți modifica în avantajul tău.

Iată ce contează la prima impresie:

1. Înfățișarea

Desigur, primul lucru pe care oricine îl observă este înfățișarea. Dacă doi oameni din aceeași categorie socială stau unul lângă altul, unul din ei în costum și celălalt într-un tricou pătat, îți vei forma o impresie total diferită despre fiecare dintre ei. Vei presupune că primul este bogat, iar al doilea poate nu are atâtea posibilități financiare sau poți crede că unul pune accent pe îngrijire, iar celălalt nu face asta.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci o impresie bună:

  • Poartă haine potrivite pentru ocazie: pentru o întâlnire de afaceri, trebuie să fii îmbrăcat mult mai elegant comparat cu o ieșire cu prietenii;
  • Ar trebui să ai mereu un aspect îngrijit: acest lucru este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Machiajul damelor trebuie să fie decent, iar barba – mereu rasă sau tunsă;
  • Accesoriile pot distrage atenția: evită bijuteriile prea mari sau strălucitoare atunci când cunoști pe cineva pentru prima oară.

2. Zâmbetul

Zâmbetul este un semn universal al prieteniei. Atunci când zâmbești, pari instant o persoană mai abordabilă. Spre exemplu, dacă trebuie să adresezi o întrebare unui om, pe cine ai prefera: cineva care zâmbește sau cineva care se încruntă?

Pentru un zâmbet reușit, sunt foarte importanți dinții. Nu doar să fie curați, ci și drepți. Dacă vrei să te bucuri de o dantură perfectă, poți purta un aparat dentar metalic. Specialistul ortodont te va ajuta să afli cât trebuie să îl lași să acționeze și cum să îți îngrijești corect dinții în acest timp.

3. Modul în care strângi mâna

Poate părea un lucru ciudat după care să judeci persoanele, dar toată lumea o face. Spre exemplu, dacă cineva are o strângere de mână foarte slabă, poți crede că nu are încredere în el.

Iată cum să strângi mâna ca să lași cea mai bună impresie:

  • Folosește cam aceeași forță pe care o utilizezi pentru a deschide o ușă. Nu trebuie să rupi mâna omului atunci când o strângi;
  • Menține strângerea de mână pentru cel mult trei, patru secunde. Dacă durează mai mult, poți crea un moment inconfortabil;
  • Ai grijă la temperatura. Este important să nu ai mâinile transpirate sau foarte reci.

4. Limbajul non-verbal

Atunci când vine vorba despre prima impresie, cel mai probabil vei fi judecat după limbajul non-verbal și mai puțin după ce spui. În primele secunde, îți vei exprima personalitatea și încrederea prin semne.

Atunci când stai aplecat de spate, cu mâinile încrucișate, se înțelege că ești nervos sau supărat. Trebuie să faci un efort conștient să stai drept, să zâmbești și, mai ales, să faci conștient pentru a părea o persoană de încredere.

Este important să știi care sunt lucrurile care contează la prima impresie, pentru ca, mai apoi, să le poți folosi în avantajul tău în diverse situații, precum un interviu de job, o întâlnire de afaceri și chiar doar o ieșire cu cineva drag.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...