marți, 2 iunie, 2020
11 C
București

Primăria Capitalei lansează platforma de e-learning hubproedus.ro

Având în vedere suspendarea cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, lansează o platformă de e-learning – www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureşteni.

Este vorba despre activităţi pe care aceştia le pot derula fără a fi expuşi unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate.

În prezent, platforma oferă peste 2000 de ore de învăţare, din 10 domenii diferite, în mediul online:

– Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă şi Italiană)

– Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect şi leadership)

– Dezvoltare personală (Public speaking, Învaţa să înveţi)

Fiecare domeniu cuprinde 10 şedinţe de curs. Participanţii pot accesa oricare dintre cursuri în funcţie de vârstă, nivel de pregătire şi preferinţă.

Tot în cadrul platformei, ca activitate alternativă de învăţare, a fost lansat proiectul „Job de viitor”. Profesionişti în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieţei muncii din prezent şi viitor, dar şi consiliere şi orientare în carieră.

Statisticile arată că 5 din 10 absolvenţi de liceu au dificultăţi în a-şi alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere ţin de autocunoaştere. Elevii de liceu vor învăţa să evalueza caracterici şi competenţe personale, relevante pentru piaţa muncii, să acumuleze informaţii referitoare la dinamica meseriilor, să exploreze şi să evalueze toate opţiunile pentru alegerea corectă a ocupaţiei profesionale şi, ulterior, să îşi poată stabili pe termen scurt, mediu şi lung implementarea unui plan de acţiune.

Pe platformă vor exista sesiuni video care pot fi sursă de inspiraţie pentru elevi în alegerea carierei potrivite. Domeniile abordate sunt actuale şi de impact pe piaţa muncii în prezent, dar şi pentru următorii 10 ani:

– Muzică & Management muzical

– Securitate cibernetică

– Sănătate tehnologizată

– Sport

– Actorie

– Radio & Public speaking public

– Influencer & Social media,

– PR & Comunicare

– Web design

– Meserii tehnologizate

– Antreprenoriat.

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activităţi non-formale, cursuri, jocuri, fie înregistrate, fie în regim de live streaming, susţinute de cei aproape 1.000 de profesori bucureşteni înscrişi în programul „Profesor Voluntar PROEDUS 2.0″, singurul program de voluntariat dedicat cadrelor didactice, la nivel naţional şi european.

Accesul la toate informaţiile de pe platformă va fi liber şi disponibil în orice moment.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Regatul Unit: Numărul deceselor provocate de Covid-19 depășește 39.000

Potrivit statisticilor date publicității de ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, numărul total al deceselor cauzate de...

20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru COVID 19

MedLife anunță finalizarea celui de-al doilea studiu privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19, de data aceasta...

Să nu ne facem iluzii. Nu va mai fi un ”trente glorieuses”

”Trente glorieuses”, adică ” Treizeci de ani de glorie”, este denumirea pe care...

Haosul din Statele Unite provocat de asasinarea lui George Floyd a degenerat în ultimele ore în situație de război civil

Donald Trump a ordonat mobilizarea la Washington a "mii de soldați bine înarmați"