marți, 7 iulie, 2020
32.1 C
București

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat un trend constant ascendent (crestere 20%).

Odata cu cresterea cifrei de afaceri, profitul net raportat de service-urile auto, in acelasi interval de timp, a fost de 90%, cea mai mare rata de crestere fiind inregistrata de unitatile independente.

In timp ce majoritatea indicatorilor din acest sector au o tendinta crescatoare, in domeniul conex al asigurarilor auto, prima bruta subscrisa pe segmentul asigurarii RCA se mentine la un nivel scazut, in timp ce rata daunei combinate se situeaza la un nivel supraunitar.

Analiza principalilor indicatori financiari caracteristici industriei asigurarilor RCA si serviceurilor auto s-a facut cu ajutorul datelor extrase din bilanturile contabile ale societatilor care au ca obiect de activitate principal intretinerea si repararea autovehiculelor.

Perioada de timp luata in calcul la efectuarea analizei a fost intre anii 2013-2018. Conform rezultatelor obtinute, se poate observa o crestere semnificativa anumarului de service-uri auto, de la 10585 in 2013 la 12660, in 2018 ( plus 20%).

Luand in calcul doar service-urile autorizate RAR (pe segmentul A1.7 – caroserie), o alta concluzie a analizei este aceea ca in timp ce numarul unitatilor apartinanad reprezentantelor de marca a ramas relativ constant, cel al service-urilor insependente a inregistrat o crestere , respectiv de la 335 in 2013 la 453 in 2018.

In ce priveste cifra de afaceri neta cumulata, in 2013 aceasta a fost de 1,36 mld lei. Cinci ani mai tarziu acelasi indicator avea valoarea de 2,67mld lei, cresterea fiind in procente, de 90%, respectiv de 1,31 mld lei in cifre.

Marjele de profit analizate pe baza bilanurilor contabile au fost impartite pe tipuri de service (reprezentanta sau service independent) pentru a surprinde mai bine evolutiile inregistrate.

Din rezultatele obtinute se poate observa o diferență semnificativă a profitului in favoarea service-urilor independente in raport cu cifrele inregistrate de reprezentante. Astfel, in cifre, unitatile independente a crescut de la circa 25 mld lei in 2013 la 101,4 mld lei in 2018. In acelasi interval de timp, profitul reprezentantelor a evoluat de la 26 mld in 2013, la 52,5 mld cinci ani mai tarziu.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inundații devastatoare în Japonia. Ploile torențiale și alunecările de teren continuă

În cursul zilei de marți, în insula Kyushu (din sud-estul Japoniei), puternic lovită de ploi torențiale, au...

Franța are un nou guvern. Dreapta intră în forță la guvernare

Componenţa noului Executiv francez este deja publică începând de luni seară. Sunt remarcate câteva surprize, dar nu...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Grecii nu acceptă fonduri europene de relansare sub “stricta” supraveghere a utilizării lor

Guvernul grec se opune tipului de condiții nepopulare impuse țărilor în perioada crizei datoriilor, atunci când "Troika",...