sâmbătă, 22 februarie, 2020
5.5 C
București

Proiectul CityWalk a câştigat premiul „Alegerea publicului” REGIOSTARS

Proiectul CityWalk, finanţat prin Programul Transnaţional Dunărea şi participant în competiţia Premiile RegioStars 2019, a câştigat premiul “Alegerea publicului”, în cadrul Săptămânii europene a regiunilor şi oraşelor, fiind ales dintre cele 199 de propuneri transmise.

Desemnarea acestui proiect este rezultatul votului a aproximativ 235.000 de persoane care şi-au exprimat preferinţa în cadrul acestei categorii.

CityWalk însumează 17 instituţii partenere din 10 state aflate în regiunea Dunării şi reprezintă mult mai mult decât un simplu proiect. CityWalk este un stil de viaţă. Acesta aduce în prim-plan cea mai simplă formă de mobilitate urbană: mersul pe jos.

Pentru ca oraşele să încurajeze mersul pe jos, sunt necesare o serie de schimbări, inclusiv integrarea inteligentă a mersului pe jos faţă de alte moduri de transport. CityWalk oferă o soluţie inovatoare, concentrându-se, în primul rând, pe nevoile cetăţenilor şi combinând concepte şi soluţii noi şi inteligente de facilitare a acestei activităţi, pentru a aborda adecvat acele nevoi, combătând schimbările climatice, îmbunătăţind calitatea aerului şi reducând zgomotul.

În fiecare an, Comisia Europeană premiază acele proiecte finanţate de UE, care demonstrează excelenţă şi noi abordări în dezvoltarea regională. Cu scopul de a inspira alte regiuni şi manageri de proiecte din Europa, proiectele participante sunt promovate şi popularizate pentru activităţile de comunicare la nivel european.

Premiile REGIOSTARS sunt acordate proiectelor din categorii tematice (creştere inteligentă, durabilă şi incluzivă, dezvoltare urbană şi un subiect al anului). În anul 2019, REGIOSTARS s-a concentrat pe cinci domenii cruciale pentru viitorul politicii regionale a UE:

– promovarea transformării digitale;
– conectarea dintre verde, albastru şi gri;
– combaterea inegalităţilor şi a sărăciei;
– construirea de oraşe rezistente la schimbările climatice;
– modernizarea serviciilor de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese...

Angela Merkel: “Deosebirile de poziții, încă prea mari pentru a se ajunge la un acord privind bugetul plurianual al UE”

Vineri seară, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale UE, reuniți la Bruxelles pentru a ajunge...

IMGB a devenit istorie

Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB; Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără...

Primaria Bucuresti a modernizat si dotat 23 de biblioteci

Primaria Bucuresti a demarat, incepand cu anul 2017, un amplu proces de revitalizare a celor 30 de...

TRENDING

Turcia: Pastorul american Andrew Brunson a fost eliberat

Surse informate din capitala Turciei, citate de corespondentul...

Corteva Agriscience s-a separat de DowDuPont

Corteva a finalizat cu succes separarea de...