duminică, 31 mai, 2020
21.1 C
București

Proiectul CityWalk a câştigat premiul „Alegerea publicului” REGIOSTARS

Proiectul CityWalk, finanţat prin Programul Transnaţional Dunărea şi participant în competiţia Premiile RegioStars 2019, a câştigat premiul “Alegerea publicului”, în cadrul Săptămânii europene a regiunilor şi oraşelor, fiind ales dintre cele 199 de propuneri transmise.

Desemnarea acestui proiect este rezultatul votului a aproximativ 235.000 de persoane care şi-au exprimat preferinţa în cadrul acestei categorii.

CityWalk însumează 17 instituţii partenere din 10 state aflate în regiunea Dunării şi reprezintă mult mai mult decât un simplu proiect. CityWalk este un stil de viaţă. Acesta aduce în prim-plan cea mai simplă formă de mobilitate urbană: mersul pe jos.

Pentru ca oraşele să încurajeze mersul pe jos, sunt necesare o serie de schimbări, inclusiv integrarea inteligentă a mersului pe jos faţă de alte moduri de transport. CityWalk oferă o soluţie inovatoare, concentrându-se, în primul rând, pe nevoile cetăţenilor şi combinând concepte şi soluţii noi şi inteligente de facilitare a acestei activităţi, pentru a aborda adecvat acele nevoi, combătând schimbările climatice, îmbunătăţind calitatea aerului şi reducând zgomotul.

În fiecare an, Comisia Europeană premiază acele proiecte finanţate de UE, care demonstrează excelenţă şi noi abordări în dezvoltarea regională. Cu scopul de a inspira alte regiuni şi manageri de proiecte din Europa, proiectele participante sunt promovate şi popularizate pentru activităţile de comunicare la nivel european.

Premiile REGIOSTARS sunt acordate proiectelor din categorii tematice (creştere inteligentă, durabilă şi incluzivă, dezvoltare urbană şi un subiect al anului). În anul 2019, REGIOSTARS s-a concentrat pe cinci domenii cruciale pentru viitorul politicii regionale a UE:

– promovarea transformării digitale;
– conectarea dintre verde, albastru şi gri;
– combaterea inegalităţilor şi a sărăciei;
– construirea de oraşe rezistente la schimbările climatice;
– modernizarea serviciilor de sănătate.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...