Putin, Merkel și Macron – schimb de opinii privind subiecte internaționale de actualitate

Angela Merkel, Emmanuel Macron și Vladimir Putin au avut marți, 30 martie, în cadul unei videoconferințe, un schimb de opinii vizând cooperarea în câteva  probleme internaționale la zi, incluzând vaccinurile anti-Covid-19, vaccinul rus SputnikV, situația opozantului rus Aleksei Navalnîi, situația din Libia, din Ucraina de est. Concret, cei trei lideri au discutat posibilitățile de colaborare în materie de vaccinuri, în funcție și de progresele înregistrate de Agenția europeană a medicamentelor în examinarea și aprobarea vaccinului SputnikV.

Angela Merkel și Emmanuel Macron i-au atras atenția președintelui Putin asupra  situației opozantului Aleksei Navalnîi, cerând să-i fie respectate drepturile în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor omului, având în vedere starea  încă în pericol a sănătății sale.

Din nou, liderii francez și german i-au cerut lui Vladimir Putin ca Rusia „să se angajeze într-o manieră determinantă pentru stabilizarea încetării focului în Ucraina” și pentru reluarea „dialogului inclusiv” de la Minsk.

În ceea ce privește situația actuală din Libia, Emmanuel Macron și Angela Merkel au cerut Rusiei ca, împreună, să facă uz de influență și greutatea lor în plan internațional pentru a „favoriza procesul de tranziție” din această țară. Au chemat de asemenea la  continuarea ajutorului transfrontalier destinat populației siriene. Nu în ultimul rând, cei trei lideri au convenit să-și „coordoneze eforturile pentru ca dialogul privind Iranul să fie reluat, cu scopul determinării acestei țări să-și respecte obligațiile asumate în materie nucleară”.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Fa Anjeliko fa, mai lasati nazismul vostru jerman dim UE si fiti mai omenosi cu pro prii vostri cetateni, scoteti-i din laqarul sanitar cu care ii amenintati nonstop, fa Macrou fa ! !

    • Fa Macrou si fa Anjelika, sa stiti ca o sa va acord azil politic in Marea Rusie atunci cand veti fuji cu elicopterele de pe sediul CC-ului din Berlin si din Paris de teama revolutionarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW