luni, 25 mai, 2020
12.9 C
București

Radio France Internationale: «Președinția UE. România sub focul criticilor europene»

Una era în sala Ateneului Român joi seară, și alt ton apare în unele publicații străine, inclusiv la postul de radio RFI, sub semnătura trimisului special al RFI la București.

Seară de gală, joi, 10 ianuarie, la București, marcând preluarea președinției turnante a UE de către România. «Muzica, scrie corespondentul RFI, nu a „îndulcit” joi seară zidurile Ateneului Român. În discursurile oficiale, fiecare a inclus micul său atac. De partea europeană, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a bătut încă o dată cu pumnul în masă: “Uniunea Europeană, a spus el, este făcută din compromis. Dar când este vorba de statul de drept, când este vorba de lupta împotriva corupției, nu este posibil compromisul”».

România, criticată

«Bucureștiul, scrie în continuare corespondentul RFI, se află sub focul criticilor din cauza controversatei reforme a sistemului său judiciar. Partea română acuză Comisia că vrea să se amestece în politica națională. Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților: “Chiar dacă rolul președinției noastre este acela de a da prioritate agendei europene în fața agendei naționale, eu vă pot spune cu multă convingere că ne vom asuma acest rol în manieră suverană!”»…«O ambianță electrizantă în interiorul clădirii neoclasice, spune corespondentul RFI, dar în exterior, câteva sute de manifestanți scandau”Europa, Europa!” și denunțau derapajul calificat drept anti-european al guvernului lor».

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

InspiraTIFF cu Mihnea Măruță, pe TIFF Unlimited. Primul invitat: Cristi Puiu

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de...

Independența Film vine la tine acasă cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de...

NASA anunță primul zbor cu astronauți americani la bord al unei rachete SpaceX

Doi astronauți americani vor decola la 27 mai, la bordul unei rachete SpaceX, acesta fiind primul zbor...

Benjamin Netanyahu, deferit justiției pentru corupție. Impact asupra guvernului de coaliție recent anunțat

Este pentru prima oară în Israel când un șef de guvern se află pe banca acuzaților. Abia...