Intr-o categorie speciala de rafturi metalice prefabricate pliabile, se pot distinge rafturile de tranzactionare care sunt proiectate pentru a expune marfurile si a le depozita. Datorita caracteristicilor sale operationale ridicate, spre deosebire de rafturile comerciale din lemn sau sticla, rafturile metalice au o cerere mai mare, deoarece pot fi utilizate pentru vanzari, inclusiv produse grele.
Principalele tipuri de rafturi utilizate in comert sunt:
- Rafturi de perete
- Rafturi de colt
- Rafturi de capat
- Rafturi insulare
Combinatia corecta a tipurilor de rafturi listate iti permite sa creezi cel mai eficient spatiul de vanzare in magazin. Pentru a cumpara astfel de rafturi, intra pe site-ul https://rafturionline.ro/.
Rafturi de depozitare marfa
Rafturile de marfa sunt utilizate pentru depozitarea marfurilor pe paleti standard, in containere cu diferite modificari si dimensiuni, precum si pe ochiuri metalice si punti de placaj, console (pentru incarcaturi lungi). Acestea pot fi impartite in paleti si in rafturi consola.
Rafturi de depozitare pentru paleti
Rafturile pentru paleti sunt concepute pentru a stoca diverse marfuri pe paleti. Un astfel de sistem de stocare ofera acces direct la marfa stocata. Rafturile pentru paleti se caracterizeaza printr-o larga adaptabilitate la depozitarea diferitelor obiecte (paleti de toate tipurile, cutii, butoaie, rulouri etc.) si utilizarea eficienta a zonei si volumului incaperii destinate depozitarii.
La randul lor, rafturile pentru paleti sunt impartite in:
- raft frontal
- rafturi adanci (umplutura, tunel, intrare)
- rafturi gravitationale
- rafturi mobile.
Rafturile frontale au un design pliabil destul de simplu, constand din urmatoarele elemente principale: rame, grinzi orizontale si imbinari interframare. Pot fi asezate pe una sau doua linii de orice lungime, cu numarul necesar de niveluri. Rafturile frontale pot fi utilizate pentru depozitarea pe mai multe niveluri a oricarei incarcaturi, atat de acelasi tip, cat si de marfa combinata, oferind acces facil la fiecare tip de produs fara a incalca sistemul de depozitare. Principalele avantaje ale raftului frontal sunt costul relativ redus si accesul liber la marfa.
Rafturi de adancime ( umplute, tunel, rafturi de intrare ) sunt concepute pentru a stoca marfa omogena pe paleti. Suportul are un design special, astfel incat motostivuitoarele sa se poata deplasa liber in interiorul sau. Rafturile de adancime sunt instalate in blocuri, absenta pasajelor intre sectiunile din interiorul blocului, creste semnificativ suprafata utila a depozitului. Cea mai eficienta schema pentru lucrul cu astfel de rafturi este atunci cand un coridor de raft corespunde unui nume de produs. In mod obisnuit, incarcarea si descarcarea canalelor de rafturi umplute are loc pe principiul „ultimul sosit – primul stanga”. Adica incarcarea si descarcarea rafturilor adanci se face dintr-o o parte.
Rafturi Cantilever
Rafturile Cantilever sunt utilizate pentru depozitarea incarcarilor lungi (conducte, coltare, profile, placi, cherestea etc.). Marfurile de pe rack pot fi depozitate pe o parte (cremaliera cu o singura fata) sau pe ambele parti (rack insular cu doua fete). Consolele sunt instalate orizontal sau in unghi, reglabile in inaltime si pot rezista la sarcini de pana la 1400 kg (pentru fiecare pereche).
Sursa: Agentia SEO EDCORA