7.1 C
București

Răspunsurile la petițiile adresate ASF, transmise electronic

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a finalizat implementarea unui proiect care vizează introducerea semnăturii electronice pentru răspunsurile aferente petițiilor adresate Autorității.

Demersul ASF vizează, în primul rând, simplificarea procesului privind instrumentarea reclamațiilor, precum și diminuarea timpului de răspuns pentru petenți.

Analizarea modului în care sunt depuse petițiile la ASF a relevat faptul că peste 90% dintre acestea sunt trimise prin email sau prin intermediul aplicației dedicate de pe site-ul Autorității. Începând cu luna ianuarie, petenții care transmit reclamațiile prin intermediul poștei electronice sau prin intermediul portalului ASF vor primi răspunsurile exclusiv online, semnate electronic. Mai mult, cei care și-au creat un cont în aplicația ASF vor regăsi și un istoric al statusului petiției depuse.

Petenții care nu au furnizat o adresă de corespondență electronică și nici nu și-au creat un cont pe portalul ASF vor primi răspunsurile prin intermediul poștei clasice.

Proiectul introducerii semnăturii electronice face parte din strategia pentru digitalizarea și informatizarea activităților din cadrul ASF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

Cum își croiește viitorul politic Vladimir Putin: în primul rând, un guvern nou axat pe relansarea economică

Corespondenții presei străine la Moscova au urmărit cu mare interes ce a vizat de fapt Vladimir Putin prin schimbarea...

TRENDING