miercuri, 27 mai, 2020
15.1 C
București

Răspunsurile la petițiile adresate ASF, transmise electronic

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a finalizat implementarea unui proiect care vizează introducerea semnăturii electronice pentru răspunsurile aferente petițiilor adresate Autorității.

Demersul ASF vizează, în primul rând, simplificarea procesului privind instrumentarea reclamațiilor, precum și diminuarea timpului de răspuns pentru petenți.

Analizarea modului în care sunt depuse petițiile la ASF a relevat faptul că peste 90% dintre acestea sunt trimise prin email sau prin intermediul aplicației dedicate de pe site-ul Autorității. Începând cu luna ianuarie, petenții care transmit reclamațiile prin intermediul poștei electronice sau prin intermediul portalului ASF vor primi răspunsurile exclusiv online, semnate electronic. Mai mult, cei care și-au creat un cont în aplicația ASF vor regăsi și un istoric al statusului petiției depuse.

Petenții care nu au furnizat o adresă de corespondență electronică și nici nu și-au creat un cont pe portalul ASF vor primi răspunsurile prin intermediul poștei clasice.

Proiectul introducerii semnăturii electronice face parte din strategia pentru digitalizarea și informatizarea activităților din cadrul ASF.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

7 lucruri interesante despre gelul dezinfectant de maini pe care nu le stiai

Gelul dezinfectant a devenit subiect mare de discutie in 2020, datorita raspandirii virusului COVID-19 in toata lumea....

“Cât mai repede posibil”. 15 iunie este ziua des evocată pentru revenirea la normalitate, la liberă circulație în UE

Cei 27 de miniștri pentru Afaceri europene au abordat chestiunea redeschiderii cât mai repede posibil a frontierelor...

HISTORY transmite în premieră documentarul „Washington”, cu scene filmate în România

HISTORY® difuzează, în premieră și în exclusivitate, în perioada 3-5 iulie, de la ora 20:00, documentarul „Washington”,...