miercuri, 27 mai, 2020
10.8 C
București

Reluarea negocierii contractului colectiv de muncă suspendă protestele la adresa Ministerului Sănătății

Având în vedere rezultatele negocierilor purtate cu ministrul Sănătății în data de 1.X.2018 și faptul că în cadrul negocierilor din data de 3.X.2018 a fost decisă reluarea negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate, Comitetul Director al Federației „Solidaritatea Sanitară” a decis anularea grevei japoneze din data de 05.X.2018 și suspendarea pichetării Ministerului Sănătății stabilită pentru data de 12.X.2018.

Apreciem disponibilitatea la dialog social de care dă în continuare dovadă ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, și interesul domniei sale pentru existența unui contract colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate, care să asigure atât creșterea calității vieții profesionale a salariaților cât și creșterea calității serviciilor medicale. Sperăm că acest contract colectiv de muncă va conține cât mai multe dintre propunerile prezentate de Federația „Solidaritatea Sanitară”, împreună având posibilitatea să asigurăm prin intermediul acestui instrument legal condiții și relații de muncă decente pentru lucrătorii din sănătate.

Rămâne în continuare de rezolvat situația revendicărilor ce intră în responsabilitatea Ministerului Muncii, respectiv cele ce depind de modalitatea de interpretare și aplicare a legii 153/2017 (revendicările 2-8), Federația „Solidaritatea Sanitară” așteptând un răspuns al conducătorului acestei instituții la invitația la dialog pe care i-am transmis-o, având ca obiectiv rezolvarea pe cale amiabilă a problemelor prezentate și demonstrate de noi, odată cu soluțiile pentru remedierea lor.

În funcție de deschiderea la dialog de care v-a da dovadă în următoarele zile ministrul Muncii, doamna Lia-Olguța Vasilescu, Comitetul Director va decide în privința negocierilor sau a posibilității de-a picheta această instituție în data de 12.X.2018, iar Consiliul de Coordonare va decide în aceeași zi în privința continuării negocierilor sau a demarării programului de proteste având ca temă revendicările ce privesc legea salarizării și ca adresanți Ministerul Muncii și Guvernul României. Ne dorim rezolvarea prin negocieri a revendicărilor noastre legitime, implementarea soluțiilor propuse de noi, menite să asigure un tratament etic al tuturor categoriilor de salariați din Sănătate, și respectarea tuturor drepturilor acestora. Suntem pregătiți atât pentru soluția normală, respectiv negocierea, cât și pentru ceea extraordinară, ce vizează exprimarea nemulțumirilor prin proteste, în situația refuzului la dialog al celor două instituții.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...