8.6 C
București
joi, 22 octombrie

România şi Statele Federate ale Microneziei au convenit stabilirea de relaţii diplomatice

La sediul Misiunii Permanente a Statelor Federate ale Microneziei pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite din New York, a avut loc, la data de 05 februarie, ceremonia de semnare a comunicatului comun privind stabilirea de relaţii diplomatice între România şi Statele Federate ale Microneziei, la nivel ambasadorial.

Documentul a fost semnat, din partea României, de Reprezentantul Permanent la ONU, ambasador Ion Jinga, iar din partea Statelor Federate ale Microneziei de Reprezentantul Permanent al Statelor Federate ale Microneziei la ONU, ambasador Jane J. Chigiyal.

Acest demers se înscrie în completarea acţiunilor diplomaţiei române care vizează consolidarea relaţiilor politice bilaterale cu statele insulare din regiunea Pacificului, urmărind în acelaşi timp o mai bună valorificare a oportunităţilor de cooperare atât în plan bilateral cât şi multilateral în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. De asemenea, demersul României are în vedere şi importanţa sporită acordată în prezent regiunii în cadrul politicii externe a Uniunii Europene.

Prin semnarea acordului privind stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Statele Federate ale Microneziei, numărul statelor cu care România întreţine relaţii diplomatice a ajuns la 192, dintre care 190 sunt state membre ON

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW