România sprijină Republica Moldova și Georgia în gestionarea epidemiei de COVID-19

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova și pentru Georgia, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19, potrivit ms.ro.

Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Pfizer – BioNTech, iar pentru Georgia în acordarea a 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Moldova 7.13 HRISTOS 7, TISBITUL 13; MO.LDO.VA. MO-Om, LDO-Old, VA-Via. Om batran de la via Lui Hristos si Tisbitul (2004-2070). Omul batran e cel care cunoaste via Casei Raiului in care stau, lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva, dintre anii 2004-2070.
    Familia MUSCARIU. MU-Muti, SCA-Casa, RIU-Raiul. Muti cu Casa Raiului. Acestia sunt antagonici cu cei de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW