1.3 C
București
miercuri, 25 noiembrie

Rusia a invitat Albania şi Macedonia de Nord în Uniunea Eurasiatică

Conducerea rusă a Uniunii Economice Eurasiastice a invitat Albania şi Macedonia de Nord să ia parte la Uniune.

Invitaţia a venit din partea lui Vladimir Cizov, reprezentantul permanent al Rusiei la UE.

Albania şi Macedonia de Nord vor înţelege mai bine EAEU, şi nu UE. Sunt sigur că ţările candidate la aderarea la UE, văzând recenta amânare din partea Bruxelles-ului, ar putea avea beneficii din partea uniunii noastre”, a declarat Vladimir Cizov, potrivit b1.ro.

Rusia a lansat această invitație în contextul în care Franța, Olanda și Danemarca au blocat în Consiliul European aderarea Albaniei și Macedoniei de Nord la UE, deși cele două state balcanice au realizat deja de ceva timp reformele necesare pentru începerea negocierilor de integrare.

Decizia a produs nemulțumirea Germaniei și a altor state membre UE. Parisul, Haga și Copenhaga au invocat îndoieli cu privire la progresul reformelor făcute de Tirana și Skopje.

Guvernul Franței chiar a cerut o reformă fundamentală a procesului de aderare la UE, ca o condiție pentru aprobarea începerii negocierilor. În plus, Hexagonul crede că UE se confruntă cu prea multe provocări pentru a se mai extinde cu încă două state din Balcani, o regiune afectată de criminalitate şi corupţie.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW