5.5 C
București
duminică, 28 februarie

Rusia: Val de percheziții și arestări în rândul apropiaților lui Aleksei Navalnîi

Pentru duminică sunt anunțate noi manifestații contra regimului lui Putin

Aleksei Navalnîi a făcut apel împotriva plasării sale în detenție provizorie. El a fost condamnat la 30 zile încarcerare, în așteptarea procesului său. O decizie pe care avocații opozantului au decis să o conteste la tribunal. Surse din mișcarea lui Navalnîi, citate de corespondenți de presă la Moscova relatează că, în aceste zile, are loc o intensificare a presiunilor exercitate de autorități asupra apropiaților și simpatizanților lui Navalnii. De mai bine de 24 ore, au loc percheziții și numeroase arestări.

Avocatul Ivan Jdanov, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Navalnîi, a declarat presei că pandemia este doar un pretext invocat pentru justificarea valului de represiuni declanșat de autorități. “Este vorba, a declarat Jdanov, de o tentativă de a ne intimida și a împiedica manifestațiile anunțate pentru duminica următoare. Este o încercare disperată pentru a determina încetarea manifestațiilor, puterea temându-se teribil de mult de mobilizarea mulțimilor în stradă. Acesta este motivul pentru care autoritățile reacționează în acest fel”, a afirmat Ivan Jdanov.

Perchezițiile au vizat inclusiv apartamentul lui Aleksei Navalnîi, unde se află și soția sa, Iulia. S-a aflat că domiciliile mai multor jurnaliști au fost percheziționate, plus sediile Fundației anti-corupție condusă de opozant. Printre arestați figurează Oleg, fratele lui Navalnîi, Liubov Sobol și Maria Alekhina, figuri dintre cele mai active în mișcarea lui Navalnîi. Duminică este așteptată ieșirea din nou în stradă, la Moscova și alte orașe ale țării, pentru eliberarea lui Navalnîi și împotriva regimului corupt al lui Putin.

Foto: By Evgeniy Isaev from Moscow, Russia – Алексей Навальный (Aleksey Navalny), CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45190231

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Maica Rusia poate fi considerata acu intre tarile cu o DEMONcratie moderna si consolidata: la ei bate militia demonstrantii la fel de rau ca jandarmii lu Macrou la Paris, polizeii Mercaloaicei la Berlin, armata rejelui la Madrid si policemanii lu Boris Eltin la Londra !

    • Diferența este în mintea observatorului (tu, eu …) și depinde de felul cum el vede apărarea ordinii publice în condițiile unui regim democratic sau ale unuia autoritar.
      In cazul de față, se pare că “el” consideră că ori e democrație, ori e autocrație sau regim autoritar, tot un drac este.
      Ideal ar fi ca fiecare persoană să aibă parte de regimul care-i place mai mult, judecându-l după criterii esențiale din punctul ei de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articolul precedentAcalmie în evoluţia economiei
Articolul următorComunicat de presa

WWW