vineri, 27 martie, 2020
13.2 C
București

Schimbare importantă de personal la Casa Albă

Donald Trump l-a înlocuit pe șeful său de cabinet, Mick Mulvaney, cu “unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi”, Mark Meadows. Potrivit unor surse de la Casa Albă, citate de corespondentul RFI la New York, această înlocuire are loc în cadrul unui val de noi numiri ce a urmat procedurii de destituire cu care s-a confruntat președintele american.

Ce s-a întâmplat în cazul lui Mick Mulvaney? Nu a fost decât o chestiune de timp eliminarea lui din cercul de apropiați ai lui Trump la Casa Albă. De 14 luni, el deținea funcția respectivă ca interimar. Supărarea mare pentru Trump a intervenit după ce Mick Mulvaney a recunoscut într-o conferință de presă că Washingtonul a înghețat un ajutor militar destinat Ucrainei din rațiuni politice, la cererea președintelui. După declarația respectivă, făcută în plin proces de destituire a președintelui, Mick Mulvaney a fost convocat de Camera Reprezentanților pentru a depune mărturia respectivă. Nu a putut fi însă niciodată ascultat, întrucât Casa Albă s-a opus invitării unuia dintre colaboratorii săi din echipa prezidențială.

Invocând inclusiv faptul că funcția era ocupată prin interimat, Donald Trump i-a comunicat – printr-un simplu mesaj pe Twitter – lui Mulvaney că l-a numit trimis special pentru Irlanda de Nord și că postul de șef de cabinet al său va fi încredințat lui Mark Meadows (61 ani), parlamentar republican din Carolina de Nord. Este însă bine cunoscut faptul că Meadows a fost unul din cei mai feroce apărători ai președintelui în cursul procesului de destituire. De remarcat de asemenea faptul – cel puțin interesant – că Meadows este al patrulea șef de cabinet al președintelui Trump de la instalarea sa la Casa Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Macron pregătește împreună cu Trump “o inițiativă importantă” pentru contracararea COVID-19 și se consultă cu Vladimir Putin

Toată presa internațională - scrisă și audiovizuală - publică cifre tot mai îngrijorătoare privind evoluția pandemiei de coronavirus. De la...

Sesiunea plenară specială a PE: Deputații europeni solicită un răspuns mai unitar dat de UE pandemiei de Covid-19

687 de deputaţi au participat joi, 26 martie, la Bruxelles, la primul vot din cadrul plenarei speciale a PE...

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic...

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

TRENDING