marți, 14 iulie, 2020
22 C
București

Schimbare importantă de personal la Casa Albă

Donald Trump l-a înlocuit pe șeful său de cabinet, Mick Mulvaney, cu “unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi”, Mark Meadows. Potrivit unor surse de la Casa Albă, citate de corespondentul RFI la New York, această înlocuire are loc în cadrul unui val de noi numiri ce a urmat procedurii de destituire cu care s-a confruntat președintele american.

Ce s-a întâmplat în cazul lui Mick Mulvaney? Nu a fost decât o chestiune de timp eliminarea lui din cercul de apropiați ai lui Trump la Casa Albă. De 14 luni, el deținea funcția respectivă ca interimar. Supărarea mare pentru Trump a intervenit după ce Mick Mulvaney a recunoscut într-o conferință de presă că Washingtonul a înghețat un ajutor militar destinat Ucrainei din rațiuni politice, la cererea președintelui. După declarația respectivă, făcută în plin proces de destituire a președintelui, Mick Mulvaney a fost convocat de Camera Reprezentanților pentru a depune mărturia respectivă. Nu a putut fi însă niciodată ascultat, întrucât Casa Albă s-a opus invitării unuia dintre colaboratorii săi din echipa prezidențială.

Invocând inclusiv faptul că funcția era ocupată prin interimat, Donald Trump i-a comunicat – printr-un simplu mesaj pe Twitter – lui Mulvaney că l-a numit trimis special pentru Irlanda de Nord și că postul de șef de cabinet al său va fi încredințat lui Mark Meadows (61 ani), parlamentar republican din Carolina de Nord. Este însă bine cunoscut faptul că Meadows a fost unul din cei mai feroce apărători ai președintelui în cursul procesului de destituire. De remarcat de asemenea faptul – cel puțin interesant – că Meadows este al patrulea șef de cabinet al președintelui Trump de la instalarea sa la Casa Albă.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Klaus Iohannis, un nou atac la Parlament și PSD

Klaus Iohannis a avut astăzi o nouă ieșire neconstituțională la adresa Parlamentului României, deși într-un stat...

Franța: un 14 iulie marcat de pandemia de Covid-19

Tradiţionalele ceremonii prilejuite de Ziua Națională a Franței au fost, anul acesta, adaptate la criza sanitară prin...

SUA își extind războiul taxelor vamale la Franța? Anunță represalii la impozitarea de către Paris a giganților GAFA

Pionieră în materie de impozitare a GAFA (Google, Apple, Facebook și Amazon), Franța va face în curând...

Apel al unor superbogaţi

Un grup de 83 de milionari, între care și Jerry Greenfield, fondatorul gigantului american Ben&Jerry's, sau realizatorul...