Schimbi furnizorul de găzduire web în 2021? Cele 5 elemente esențiale pentru web hosting mai bun

Dacă în anul 2020 ai avut nemulțumiri determinare de calitatea serviciilor oferite de furnizorul actual de găzduire web, este cazul să faci o schimbare cât mai curând, pentru a nu compromite șansele de dezvoltare sănătoasă ale afacerii tale online. Indiferent dacă este vorba despre un e-shop, un website de prezentare, un blog sau un alt tip de platformă web, serviciul de web hosting este extrem de relevant pentru a permite operarea corectă, vizite satisfăcătoare din punct de vedere tehnic.

Iată mai jos cele 5 elemente esențiale pentru web hosting mai bun pe care să le ai în vedere când alegi un anumit provider de găzduire web:

1. Data center în România

Ai putea găsi oferte foarte tentante pentru găzduire web ieftină cu o mulțime de resurse și promisiuni, însă pe servere existente în afara țării, chiar pe alte continente. O astfel de alegere nu este deloc inspirată atât timp cât website-ul tău se dedică în mod principal vizitatorilor din România. Alegând un server dintr-un data center local, există premizele pentru conexiuni mai rapide, pagini încărcate mai repede. Chiar dacă vei colabora cu o firmă românească, asigură-te în mod special că website-urile tale vor fi găzduite în România.

2. Uptime garantat 99,9% – verifică situația pe ultimele 30 de zile

Noul provider de găzduire web trebuie să te asigure că oferă garantat uptime 99,9% pentru serviciile sale, indiferent dacă alegi găzduire web standard (planuri shared), servere VPS sau servere dedicate. Dincolo de promisiune, întreabă despre situația din ultimele 30 de zile. Spre exemplu, una dintre firmele românești de top pe piața locală de găzduire web, THC.ro, menționează pe website-ul său thc.ro faptul că, la momentul redactării acestui articol, uptime-ul din ultimele 30 de zile era de 99,993%.

3. Brand cu prezență pozitivă online

Inclusiv în publicații importante de știri și în publicații financiare, compania de web hosting trebuie să fie ușor de identificat cu date pozitive. Imaginea este importantă, căci indică un jucător de top, dornic să crească în mod consolidat, sănătos, pe termen lung. Caută pe Google numele companiei de găzduire web pe care te gândești să o alegi și asigură-te că găsești multe referințe, cele mai multe dintre ele pozitive, indiferent dacă ne referim la publicații online, bloguri, forumuri, comparatoare de servicii web hosting etc.

4. Suport tehnic non stop, real

Suportul tehnic este esențial, căci pot fi oricând situații în care ai nevoie de ajutor specializat pentru partea de găzduire web. Problemele pot apărea la orice oră din zi sau din noapte, deci ai nevoie de suport tehnic non stop, 100% real. Unele firme mai mici promit astfel de consultanță, dar în realitate este complicat să beneficiezi de suport în orice moment. Analizează situația, pentru că nu trebuie să cunoști o astfel de vulnerabilitate abia atunci când te confrunți cu o problemă.

5. Găzduire web cu Stocare SSD

Caută o firmă de găzduire web care folosește stocare SSD, noul standard de calitate care se leagă de tehnologia de ultimă generația. Este un semn bun, știi că firma de web hosting a investit de curând în servere noi și că totul este la cel mai înalt nivel, hardware și software. Vei avea parte pentru website de timpi de încărcare mai mici când ai găzduire premium SSD.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW