0.8 C
București
miercuri, 20 ianuarie

Sesiune plenară a Parlamentului European la Bruxelles. Lucrările au fost deschise cu o luare de poziție a lui Antonio Tajani în apărarea doamnei Kövesi

Corespondenţă din Strasbourg

În zilele de 3 și 4 aprilie, la Bruxelles are loc o ședință plenară a Parlamentului European cu o ordine de zi importantă pentru România. Spre surprinderea multor persoane mai mult sau mai puțin oficiale de pe aici, din Strasbourg, conectate prin internet la dezbaterile actualei sesiuni, principala problemă a președintelui PE, Antonio Tajani, a fost să ceară autorităților române «oprirea obstacolelor puse în fața candidaturii Laurei Codruța Kövesi la șefia Parchetului European». Dl Tajani a informat membrii PE că Laura Codruța Kövesi a fost plasată sub control judiciar în România, că i s-a interzis să părăseasca țara și să facă declarații presei. În numele PE, Antonio Tajani și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu aceste măsuri luate la București și a ținut să anunțe că doamna Kövesi «se bucură în continuare de sprijinul Parlamentului European». Pentru oameni politici corecți, echilibrați, astfel de poziții sunt prea categorice, expuse în numele reprezentanților celor 28 de popoare ale Uniunii Europene fără a prezenta, în mod echidistant, toate argumentele posibile și chiar imposibile – dată fiind controversa în jurul acestui subiect în România – care să susțină fără dubii poziția adoptată de dl. Tajani și să evite ca discursul domniei sale să sune ca un ordin dat unui stat membru al Uniunii Europene. Președintele Tajani a cerut autorităților române să coopereze și să nu pună obstacole în calea candidaturii dnei Kövesi. A precizat că, în numele PE, va trimite o scrisoare oficială în acest sens autorităților române.

Înainte de a supune la vot schimbările în ordinea de zi a sesiunii, președintele Tajani a prezentat poziția PE față de impunerea în Brunei a pedepsei cu moartea împotriva homosexualilor. Nu există nicio justificare, a spus domnia sa în context, pentru a lua viața cuiva, subliniind că Parlamentul European susține cu putere interzicerea pedepsei cu moartea.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW