20.5 C
București
luni, 12 aprilie

Și Africa de Sud se confruntă cu o nouă variantă a coronavirusului

După Regatul Unit, Africa de Sud a anunțat și ea că a detectat pe teritoriul său o nouă variantă a coronavirusului. Anunțul a fost făcut în weekendul trecut de către ministrul sud-african al Sănătății, Zweli Mkhize, bazându-se pe cercetările științifice naționale care au stabilit că această nouă tulpină se propagă mult mai rapid. Noua tulpină poartă numele de “varianta 501.V2”.

În Africa de Sud sunt înregistrați, în total, peste 900.000 contaminați și aproape 25.000 decese provocate de virusul ucigaș. Începând de luna trecută, această țară cunoaște un al doilea val de contaminări cu Covid-19, mai exact cu o nouă tulpină ce se propagă mult mai rapid, mai ales în rândul populației celei mai tinere. Specialiștii locali avertizează că nu este cazul de alarmare a populației, având în vedere că această nouă variantă nu are consecințe mai grave decât vechiul virus, ci doar se propagă mult mai rapid. Cercetările continuă, cu scopul de a se identifica toate efectele acestei noi mutații. Se dorește stabilirea dacă noua tulpină a coronavirusului poate provoca complicații mult mai grave și dacă nu cumva neagă eficienţa viitoarelor vaccinuri. Continuă testările în clinici, cercetătorii sud-africani fiind în contact cu cei britanici pentru a compara derularea cercetărilor.

Populația a fost chemată să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară, avertizând-o că vacanțele, festivitățile prilejuite de Noul An pot favoriza acest al doilea val de pandemie cu noua tulpină a coronavirusului.

Foto: By Di Smith – Flickr: Willowfontein and Muzi Thusi School visit, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29719523

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. “Și Africa de Sud se confruntă cu o nouă variantă a coronavirusului” . Pe cand nici prima varianta nu este pe deplin lamurita, “inteleptii de pretutindeni” se dau mari si tari !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW