Sindicatele solicită acord de colaborare între CNAIR, ISU și IPJ pentru anunțarea urgentă a drumarilor în caz de accidente

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, care reunește angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, solicită încheierea unui acord de colaborare intre instituție, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și Inspectoratele de Poliție Județene, astfel încât drumarii să fie anunțați în regim de urgență și să intervină cu promptitudine în caz de accidente și incidente rutiere petrecute pe drumurile naționale și pe autostrăzi.

Majoritatea incidentelor si accidentelor rutiere petrecute pe drumurile naționale și autostrăzi sunt semnalate la numărul de urgență 112. Administratorii sectoarelor de drum, unde se produc evenimente rutiere, nu sunt informați în timp util, iar după intervenții sunt solicitați la fața locului pentru îndepărtarea materialelor sau epavelor autoturismelor de pe carosabil. O informare în timp real a angajaților centrelor de întreținere și coordonare (C.I.C.) locale sau districtelor din zonele respective ar duce la micșorarea timpului de intervenție din partea drumarilor.

Poliția rutieră solicită echipe de angajați ale C.N.A.I.R. pentru intervenții în regim de urgență (înlăturarea de materiale sau cadavre de animale de pe carosabil, intervenția la accidente rutiere, balizarea autovehiculelor rămase în pană etc). De asemenea, ISU județene au nevoie în nenumărate rânduri de drumari, pentru a asigura circulația în condiții de siguranță (după evenimente rutiere, înzăpeziri etc.)

În concluzie, considerăm că autoritățile ar trebuie să acorde mai multă atenție drumarilor în caz de evenimente rutiere. Reprezentanții sectoarelor de drum care intervin trebuie să fie înștiințați în regim de urgență după apelurile oamenilor la numărul 112, pentru semnalarea accidentelor rutiere sau incidente pe drumurile naționale și autostrăzi. Această măsură este benefică nu doar pentru noi, ci și pentru toți participanții la trafic! (Birou presă – Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” ).

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW