8.6 C
București
miercuri, 21 aprilie

Sondaj: PSD 30%, PNL 27,8%. Ludovic Orban: E un scor catastrofal pentru social-democrați

PSD a scăzut de la 54%, cât avea la începutul lui 2017, la 30%, arată cel mai recent sondaj comandat de PNL. Doar 3 procente îi mai despart pe liberali de social-democraţi. 

”Aproape 26.000 de subiecţi au fost. Este un sondaj făcut prin operare faţă în faţă cu subiecţii, nu e sondaj telefonic. Fiecare operator de interviu a operat pe tabletă. Tabletă are localizare GPS care îţi permite să vezi dacă a respectat zona. Fiecare interviu este stocat pe fişier audio şi noi avem acces la fiecare fişier. 27% are PNL. 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Gândiţi-vă că, în sondajele din ianuarie-februarie 2017, PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta, segmentul dur a PSD s-a redus”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Președintele PNL a mai afirmat că românii nu se lasă păcăliți și-și dau seama că tensiunile cu Uniunea Europeană sunt provocate de refuzul PSD de a respecta independenţa justiţiei şi statul de drept.

”17,6% este cifră celor care astăzi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună. Pe publicul PSD, aproape 60% dintre votanţii PSD spun că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Asta este percepţia, că direcţia pe care mergem este o direcţie greşită. Pentru prima dată se vede o volatilitate crescută inclusiv a electoratului PSD şi ALDE, adică nu sunt electori stabili, ci pot migra către un alt partid. (…) Am analizat conflictul dintre liderii PSD şi UE. Nu se lasă păcăliţi românii. E clar că acest conflict este perceput de oameni ca fiind un conflict provocat de PSD, în special din cauza refuzului de a respecta independenţa justiţiei şi criteriile privind statul de drept”, a mai declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW