Venezuela: Juan Guaido încearcă să obțină sprijinul armatei

Juan Guaido, autoproclamatul președinte interimar al Venezuelei, își intensifică presiunile asupra lui Nicolas Maduro. Participă la numeroase conferințe de presă publice, ia parte la slujbe religioase organizate cu titlu de omagiu adus deținuților politici, opozanților regimului Maduro aflați în exil, victimelor represiunilor poliției.

Duminică, aflat în cartierul Chacao din Caracas, după ce a participat la o slujbă religioasă, Juan Guaido s-a adresat unei mulțimi de jurnaliști și cetățeni ai capitalei, lansând un apel către toți soldații armatei venezuelene să nu se mai supună ordinelor lui Maduro când sunt trimiși în operațiuni represive. Guaido a chemat, de asemenea, cetățenii capitalei venezuelene la marșurile de protest ce vor fi organizate în următoarele zile împotriva regimului dictatorial al lui Nicolas Maduro. Au fost distribuite manifeste în care este prezentată legea amnistiei, pe care noul președinte interimar intenționează să o aplice în întreaga țară.

Maduro lansează propriile-i mesaje

Concomitent cu demersurile lui Juan Guaido, Nicolas Maduro a apărut la postul oficial de televiziune dirijând manevrele militare ce au loc în acest moment extrem de critic la Fort Paramacay, o zonă situată în nordul Venezuelei. O manieră de a avertiza lumea și țara că, pentru moment, el este în continuare comandantul forțelor armate venezuelene.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW