marți, 31 martie, 2020
4.4 C
București

Spania: Diplomele premierului Pedro Sanchez și ale altor lideri politici, suspectate de plagiat

Pentru a se stabili dacă a fost sau nu plagiat, teza de doctorat a premierului spaniol a fost expusă la biblioteca din Villanueva (lângă Madrid).

Un val de suspiciuni privind autenticitatea diplomelor de studii superioare și de doctorat ale liderilor politici s-a declanșat în aceste zile în Spania. Ultimul atacat este însuși premierul Pedro Sanchez. Acesta a contraatacat făcând publică pe internet teza sa de doctorat pe o temă din domeniul economic. Furios, el a amenințat că va deferi justiției orice persoană care-l acuză de falsificarea tezei sale de doctorat. Acest contraatac, relatează corespondentul RFI la Madrid, intervine la câteva zile de la demisia dnei ministru al Sănătății, după ce s-a dovedit că lucrarea sa de masterat a fost plagiată în proporție de 50%, precum și a liderului organizaţiei PP din regiunea Madrid, din aceleași motive. Scandalul diplomelor plagiate a ajuns și la noul lider al Partidului Popular, Pablo Casado, aflat deja în colimatorul justiției care anchetează condițiile suspecte în care a obținut masteratul fără să fi participat la cursuri sau să treacă vreun examen. Acuzațiile la adresa premierului și a altor lideri politcii spanioli vin, prioritar, din partea centriştilor din partidul Ciudadanos și chiar a Partidului Popular.

Opoziția îi cere premierului Sanchez să clarifice suspiciunile ce planează asupra sa

Acuzațiile privind plagiatul cad într-un moment politic dificil pentru Pedro Sanchez, scrie din Madrid corespondenta ziarului «Les Echos». El are pe agenda din această toamnă dificila problemă a bugetului pe 2019, iar pentru săptămâna viitoare, joi, este anunțată o mare și complicată dezbatere în parlament privind exhumarea lui Franco și scoterea sa din Mausoleul unde s-a aflat, cu onoruri, mai bine de 40 de ani. Este un gest simbolic, important pentru socialiști și partidele politice de stânga, dar apreciat ca o «provocare inutilă» de către centriştii din Ciudadanos și mai ales de Partidul Popular, care continuă să se prezinte drept moștenitor al franchismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

Cum pot aplica companiile pentru amânarea ratelor

Între reacțiile pe care Guvernul României le-a avut pentru diminuarea efectelor determinate de pandemia COVID-19 asupra mediului...

Sindicatele solicită autorităților să înceapă un dialog deschis

„Criza medicală este doar începutul unei noi etape în existența umană și este însoțită de o criză...

Zentiva va crește producția de metamizol sodic cu până la 300%

Zentiva își ajustează procesele pentru a majora producția de metamizol sodic, ca răspuns la cererea crescută din...

TRENDING

Mărci poștale pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui A.I. Cuza

Cu ocazia aniversării bicentenarului naşterii Domnitorului Alexandru...

Arcul de Triumf va fi deschis pentru public duminică. Intrarea este liberă

În cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri,...