Statele Unite: Un nou atac la Capitoliu. Un polițist ucis

La trei luni după asaltul asupra clădirii Capitoliului la îndemnul fostului președinte Trump, sediul Congresului american a fost din nou vineri, 2 aprilie, ținta unui act de violență. De data aceasta, ținta nu a mai fost clădirea Congresului, ci forțele de ordine ce asigurau securitatea instituției, cauzând moartea unui polițist. Agresorul, la bordul unui vehicul, a percutat doi agenți înainte de a se lovi de o barieră instalată în calea spre Capitoliu. În acel moment, a relatat pentru presă șeful forțelor de securitate de la Capitoliu, agresorul a coborât din vehicul și, cu un cuțit în mână, s-a îndreptat către polițiști. Aceștia au tras un foc de armă de avertisment care nu l-a oprit pe criminal să rănească unul dintre polițiști, care nu a mai supraviețuit gravității rănilor. În cele din urmă, agresorul a fost împușcat. Individul, aflat în stare critică, a decedat în drum spre spital.

Autorităţile încearcă să afle motivul atacului de la Washington, dar, potrivit informaţiilor preliminare, atacatorul nu face parte din niciun grup terorist internaţional cunoscut.

În urma acestui incident, clădirea Capitoliului a fost închisă temporar și supusă unui regim de foarte înaltă protecție securitară, anunţă din surse informate postul NBC News.

Într-un comunicat, președintele Joe Biden s-a declarat „devastat” de acest nou atac și a ordonat punerea în bernă a drapelelor americane de la Casa Albă.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW