12.8 C
București
vineri, 23 aprilie

Mai multe țări europene „întârzie” ratificarea Fondului de relansare economică europeană. Franța protestează

Ratificarea Fondului de relansare europeană este o etapă indispensabilă pentru furnizarea de fonduri ansamblului Uniunii Europene lovit de pandemie. Vineri, 2 aprilie, într-o declarație televizată, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a criticat lentoarea cu care unele țări europene, în frunte cu Germania, ratifică Fondul de relansare în valoare de 750 miliarde de euro. Ministrul francez a dezaprobat în primul rând Germania, care recurge la amânări suplimentare, inclusiv sezisarea Curții Constituționale. „Eu”, a spus Le Maire, „am promis francezilor că banii europeni vor sosi la începutul verii, la începutul lunii iulie și doresc mult să-mi respect promisiunea… Europa trebuie să înțeleagă că noi nu putem aștepta mult intrarea în posesia acestor bani, că trebuie accelerate procedurile de ratificare”. „Creșterea este necesară acum, relansarea este necesară acum, în 2022 sau 2023 va fi prea târziu, iar chinezii și americanii ne-au luat-o deja înainte”, a insistat ministrul francez al Economiei.

Reamintim că, în urmă cu circa o săptămână, Curtea Constituțională a Germaniei a suspendat pentru moment procesul de ratificare a Fondului de relansare europeană pe motivul că legea fundamentală a țării nu agreează mecanismul bazat pe datoria comună a țărilor UE. Până acum, doar 16 țări membre ale Uniunii au ratificat Fondul de relansare europeană de 750 miliarde de euro.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. ” Până acum, doar 16 țări membre ale Uniunii au ratificat Fondul de relansare europeană de 750 miliarde de euro”. Si-ai nostri /”ca brazii” … tot mug ca boii la iesle !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW