Stilul vintage: 4 reguli de amenajare

Stilul vintage este confortabil, elegant și romantic. Designul interior de epocă a apartamentelor, caselor, biroului sau magazinului redă eleganță, reținere și o atmosferă de antichitate, plăcută și parcă familiară pentru o lungă perioadă de timp.

Ce este stilul de design interior vintage?

Stilul vintage în interiorul apartamentului, biroului sau casei este reprezentat de:

 • Culori slabe: culori primare – bej, gri, nisip, crem. Unele nuanțe de roz deschis, albastru pal, liliac pal vor fi potrivite. Interiorul vintage salută crearea unei singure culori gamma – strălucitoare, nobilă, calmă.
 • Designul interior de epocă este de modă veche și elegant. Aceasta implică utilizarea de mobilier și decor vechi.
 • Vintage primește materiale naturale: lemn, mai rar piatră și elemente forjate, țesături naturale. Interiorul ar trebui să arate de parcă ar fi fost proiectat acum câteva decenii. Ar trebui să reflecte tendințele modei din ultimele decenii. Cea mai comună opțiune, care a devenit clasică, este folosirea lucrurilor mai vechi de 30 de ani și mai mici de 60 de ani.
 • Acest stil se numește romantic: linii moi, curgătoare, culori elegante, mobilier și decor selectat cu drag, ca și cum ar fi moștenit de la bunici.
 • Designul camerei în stil Vintage arată simplu (nu are stilurile clasice șic, frumusețe orientală exotică atrăgătoare sau modernă) și grațios în același timp. Abraziunea și crăpăturile oferă atmosferă și un aspect confortabil, creând un mediu de liniște, relaxare și nostalgie.
 • Stilul combină lucruri vechi și moderne. Există doar „personaje” (cu o istorie specială, originale, recunoscute și neobișnuite) lucruri utilizate pentru crearea unui astfel de interior.

Interiorul vintage pentru designul modern al casei este pentru cei care apreciază simplitatea elegantă a lucrurilor vechi, de la mobilierul antic la bibelouri drăguțe cumpărate la începutul secolului trecut. Acesta este farmecul mobilierului de modă veche și al dotărilor, armonia spațiului și luminii, design inteligent, deoarece apartamentul, casa sau camera ar trebui să fie frumoase și elegante, dar nu supraîncărcate și aglomerate.

Reguli Vintage

Mobila

Mobilierul în stil Vintage este mobilier cu istorie. Antichitate cu adevărat veche sau simulată, trebuie să îndeplinească câteva criterii:

 • Numai materiale naturale: lemn și țesături de tapițerie;
 • Textura este importantă: nu este nevoie să macini bucăți de lemn pentru a obține o netezime completă;
 • Zgârieturile și crăpăturile vor arăta organic;
 • Elementele forjate, sculpturile în lemn, armăturile din bronz sau alamă sunt de asemenea relevante;
 • Mobilierul de epocă reprezentat prin: dulap, noptiere și măsuțe de cafea cu sertare și mânere sculptate. Fotolii vintage moi și canapea cu cadru din lemn și picioare sculptate rotunjite. Scaun cu spate înalt și o masă masivă; un pat masiv cu spatele sculptat sau forjat.

Textilele

 • Perdelele în stil vintage sunt lungi, drapate grațios. Ele pot fi decorate cu corzi sau agrafe corespunzătoare. Pot fi destul de luminoase sau modeste, în funcție de designul interior general: pereți uni – perdele luminoase și invers. Perdelele pot fi decorate printr-un design floral sau pot fi și monofonice.
 • Șervețelele decorative din dantelă vor arăta organic pe masă și noptiere.
 • Tapițeria fie se potrivește cu fundalul, fie este puțin mai strălucitoare. Mobilierul cu tapițerie florală este destul de potrivit într-o cameră cu pereți fără umbră.
 • Interiorul este completat armonios de pernele decorative cu modele florale și covor discret.

Finisarea și decorul

 • Decorarea pereților poate fi de două tipuri: tapet simplu cu nuanțe deschise sau tapet cu un model floral suficient de atrăgător.
 • Tavanul poate fi alb (tencuială) cu rugozitate subtilă sau lemn cu fisuri și zgârieturi. 
 • Este de preferat o podea din lemn. Linoleumul trebuie neapărat ascuns sub un covor mare pentru a se potrivi cu tapetul.
 • Pereții pot fi decorați cu fotografii alb-negru. Ornamentele și picturile în stil Vintage în rame elegante sculptate din lemn ar fi suficiente.
 • Decorarea în stil Vintage este imposibilă fără flori (atât ca model, cât și naturale). Pot fi așezate în camere în vaze din ceramică sau sticlă. Plantele în ghiveci vor fi potrivite și ele.
 • Lucrurile de epocă (cutii de muzică, ceasuri de epocă, lămpi și candelabre de modă veche, piepteni de păr, sfeșnice, vaze, cărți, rame, figurine) vor ajuta la crearea unei atmosfere speciale. Toate acestea pot fi cumpărate de la o piață de vechituri, un magazin de antichități sau pot fi găsite la rude sau prieteni în vârstă.
 • Cutii, coperți de cărți și chiar sertare sau uși de dulap pot fi decorate cu decupaj în stil Vintage – imagini ușoare, delicate, alb-negru sau maro deschis (flori, libelule, animale, copii) sau decupaje din ziare, etichete, insigne cu urme de uzură, fisuri.
 • O oglindă mare într-un cadru masiv, elaborat, va completa și reîmprospăta orice cameră. Poate fi așezat în dormitor, pe șemineul din sufragerie, deasupra chiuvetei din baie sau pe peretele din bucătărie.

Interior vintage modern

Interiorul vintage este simplitatea și rafinamentul, frumusețea și comoditatea, confortul și eleganța.

 • Stilul vintage în interiorul casei înseamnă confort, liniște, regularitate și simț al proporției.
 • Stilul vintage în interiorul bucătăriei este o formă simplificată, electrocasnice de modă veche, masă și scaune din lemn, un dulap spațios cu uși din sticlă, o mulțime de textile confortabile (suporturi, șervețele) și detalii ceramice (boluri, farfurii).
 • Trăind în stil vintage, este eleganță și simplitate, culori de modă veche și restrânse, lămpi și candelabre din fier forjat, o bibliotecă cu rafturi deschise sau din sticlă, poze sau fotografii în rame aurite; mobilier antic, luxos și subevaluat în același timp.
 • Dormitor în stil interior de epocă, este confort și lux, eleganță și nuanțe luminoase. Pat masiv (eventual cu baldachin), masă de toaletă cu oglindă, perne decorative, vaze ceramice, figurine, vaze de cristal și sticle de parfum, suporturi pentru lumânări, cutii de bijuterii și produse cosmetice. Designul dormitorului vintage este o combinație competentă de lux de modă veche și confort modern, eleganță și simplitate discretă.

Apartamentul în stil vintage este confortabil și frumos. Cu toate acestea, acest stil este potrivit nu numai în locuințe. Designul magazinelor în stil Vintage – romantic, respectabil, elegant – poate fi comandat pentru magazinele de mobilă, îmbrăcăminte și accesorii.

Biroul în stil de design interior vintage s-ar potrivi companiei, care vinde antichități. Acest stil este ideal pentru managerii de birouri ai companiilor cu activități legate de călătorii, vânzările de clădiri de lux sau mașini vechi de epocă etc.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW