sâmbătă, 28 martie, 2020
6.3 C
București

Târgul de Tehnologie CES: Sony prezintă un concept radical diferit

În cadrul CES din acest an din Las Vegas, Sony a dezvăluit următoarea generație a liniei sale de televiziune de 8K, propria mașină electrică Sony Vision-S și multe alte noutăți.

Vision-S, o mașină conceptuală electrică axată pe „siguranță, divertisment și adaptabilitate”, încorporează tehnologia imagistică Sony bazată pe automotive și este înconjurată de o serie de senzori pe care Sony îi numește „Safety Cocoon”, care oferă Vision- S cu o vedere la 360 de grade asupra mediului sau și a eventualelor pericole. Desigur, această apariție are sens, pentru că Sony a declarat recent că se va implica și în industria auto.

Revista Time a vorbit cu președintele Sony Electronics, Mike Fasulo la CES, despre ce înseamnă Vision-S pentru Sony ca şi companie auto și despre modul în care marșul său către o tehnologie comercială mai mare nu împiedică abandonarea celor mai fideli clienți.

Vision-S este o mașină de concept doar pentru că nu ați cumpărat o fabrică sau este mai mult o vitrină a talentelor pe care le deține Sony?

Această mașină este construită în baza tehnologiilor noastre de bază sau cel puțin a părților pe care ne concentrăm, care sunt siguranță, securitate și divertisment. Motivul pentru care am proiectat mașina a fost să înțelegem de la zero care sunt fațetele inginerești, astfel încât să putem oferi ceea ce facem cel mai bine atunci când vine vorba de tendințele în materie de automobile, autonome sau în alt mod, fără să fie nevoie de un electrician pentru reparații pentru că este sigură.

Așadar, există 33 de senzori în interiorul și în afara mașinii, iar aceștia sunt acolo în scopuri diferite. La exterior, senzorii de imagine pot detecta lucrurile pe care ochiul uman sau ființa umană nu le pot și împiedica. Îl numim „Cocon de siguranță”, deoarece are o protecție de 360 de grade. În interior, poate cineva este doar obosit sau începe să dea din cap, poate detecta mișcarea individului sau lipsa acestuia și semnalul către individ.

Vorbind despre divertisment, Vision-S are acel afișaj gigant. Ce vă închipuiți că vor face oamenii pe acesta? Sau le revine altor companii să se ocupe de asta?

Anul trecut, am vorbit despre faptul că Sony este o companie creativă de divertisment și am încercat să explicăm tehnologia noastră de bază, fundamentul pentru a oferi experiențe emoționale oamenilor prin divertisment și jocuri, creatorilor și artiștilor și, în cele din urmă, construirea comunităților. Și asta a fost un fel de viziune către locul în care ne-am îndreptat. Însă întreaga intenție a fost de a demonstra că este bazată pe tehnologie și capacitatea noastră de inovare.

Am observat că Sony schimbă angrenajele către avansări tehnologice orientate spre sistem. Există mai puține produse Sony, dar mai multă tehnologie în aceste produse și mai multe aplicații potențiale cu parteneri pentru a profita de tehnologia Sony. Deci, în următorii cinci ani, Sony va avea mai multă industrie sau mai mulți consumatori?

Cu siguranță va exista un amestec de ambele. Cred că spațiul B2B este o oportunitate semnificativă. Deși cred că veți vedea o inovație rapidă de la Sony, premisa noastră va rămâne aceeași, ceea ce reprezintă experiențe superioare printr-o calitate și o inovație superioară.

În niciun caz nu ne schimbăm ADN-ul sau ceea ce prezintă interes pentru clienți, indiferent dacă acesta este grupul nostru de imagini, grupul nostru de jocuri, grupul nostru electronic sau altfel. Oportunitatea care ne oferă astăzi este capacitatea de arhitectură și infrastructură.

Credeți că este necesară tranziția la 8K TV?

Nu există niciun motiv pentru care un client să nu cumpere 4K. Calitatea imaginii 4K, capacitatea de îmbunătățire, disponibilitatea conținutului este remarcabilă. Acesta este motivul pentru care vedem adoptarea de tip gangbusters. Iată poziția mea pe 8K: este viitorul.

Din perspectiva de astăzi, dacă veți merge cu mai mult de 75 de centimetri, aveți nevoie de mai mulți pixeli pentru a obține rezoluția și calitatea imaginii. Există un loc pentru 8K, aș spune pe ecrane de peste 75 de centimetri și mai mult, dar modernizarea pe 8K cu procesorul X1 de la Sony este fenomenală. Veți obține o experiență de vizionare frumoasă chiar și fără conținut de 8K.

Se pare că competiția din punct de vedere al divertismentului și jocurilor ia avânt cu adevărat datorită avansurilor precum AR și 5G. Apple intră puțin în zona de jocuri, Google transmite jocuri cu Stadia, Microsoft își arată deja consola viitoare și are în plan un Xbox. Care este perspectiva Sony cu privire la starea industriei de jocuri?

Nu vreau să vorbesc pentru Jim Ryan, care administrează grupul PlayStation, dar pot spune câteva lucruri. Cu câțiva ani în urmă, a existat ideea cum că consola nu mai este de interes. Însă acum câteva seri acesta a anunțat că va produce în continuare acest tip de joc. În prezent avem 103 milioane de utilizatori activi în rețeaua noastră PlayStation. Ceea ce el și echipa să și compania a făcut este să facă într-adevăr o abordare concentrată asupra adevăraților jucători. Nu prin înstrăinarea jucătorilor, ci prin asigurarea faptului că experiența jucătorilor adevărați a fost respectată și depășită de tehnologie.

sursa: https://docs.google.com/document/d/17gRY7SDes4-fGKqRcBuQSbJoFTBW7Q07LVjiG34jrzc/edit?usp=sharing

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Londra, în fața unui adevărat “tsunami” de morți și contaminați cu coronavirus

Regatul Unit a depășit încă de joia trecută cifra de 100 morți în decursul unei zile. Are loc o...

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății, testați pozitiv cu Covid-19

Într-un video difuzat vineri pe rețelele de socializare, primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că a...

Premiere în weekend și filme difuzate gratuit pe TIFF Unlimited

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, vine...

Scenariul în care România trece de 2.000 de cazuri de coronavirus

Dacă România va trece de 2.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, cazurile ușoare vor fi tratate...

TRENDING

Vrei să înveţi o meserie? Aplică pentru ucenicie

Există o „portiţă“ legală prin care angajatorii îşi...

Bursa de Valori de la Londra: Ce inseamna pentru piete extinderea ei la Bucuresti

Reprezentantii Bursei de la Londra au inchiriat un sediu...