-5.6 C
București
marți, 19 ianuarie

Tătaru: Nu știu dacă România își mai permite un lockdown

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, întrebat despre propunerile privind dispunerea carantinei pentru o perioadă de 30 de zile, că închiderea țării nu este o soluție, adăugând că important este ca oamenii să respecte restricțiile deja existente și să se gândească la cei care nu mai sunt printre noi din cauza pandemiei de coronavirus.

Întrebat despre situația îmbolnăvirilor, ministrul a spus că ar fi mai puține cazuri de îmbolnăviri decât sâmbătă, dar și numărul de teste este redus. El a refuzat însă să dea cifre, precizând că trebuie să vină datele oficiale.

Ministrul a mai decarat că el recomandă purtarea măștii peste tot în București, dar o decizie în acest sens va fi luată zilele următoare. ”Nu știu dacă România își mai permite un lockdown, după cum nu știu dacă fiecare dintre noi își mai permite un lockdown”, a mai spus el, într-o intervenție la Digi24.

Tătaru a insistat însă că trebuie respectate regulile deja impuse privind purtarea măștii și distanțarea socială.

Nelu Tătaru: Nu avem în discuţii carantinarea Bucureştiului

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că deocamdată nu sunt discuţii legate de carantinarea Bucureştiului.

„După cum ştiţi, libertatea deciziei după anumite valori este la comitetele judeţene (pentru situaţii de urgenţă – n.r.) sau Comitetul Municipiului Bucureşti pentru coordonarea intervenţiei. Se merge strict pe acele măsuri locale, dar şi acele măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi se vor lua şi alte decizii. Deocamdată, nu avem în discuţii carantinarea Bucureştiului”, a spus ministrul.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Tatar sa hii si tot ai pricepe circul ieftin pe care-l face noul imperiul evropean Uniunea Sobietica vestica, condus de nepotii lu hitker, musolini si franco prin norme sanitare cu care si goebels s-ar mandri aplicate tarilor supuse acestui imperiu nascut avorton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW