sâmbătă, 15 august, 2020
21.6 C
București

Teama faţă de revenirea pandemiei Covid-19 se accentuează cu fiecare zi în lume

Pragul de 16 milioane de contaminați cu coronavirus este cu mult depășit. La fel al celor 650.000 de decedați, din cauza virusului ucigaș. Surse competente medicale spun că un alt prag ar mai putea fi foarte curând depășit: riscul reîmbolnăvirii celor 10 milioane de persoane considerate vindecate.

Se mențin evaluările potrivit cărora pe continentul american rămâne situația cea mai îngrijorătoare: peste 150.000 decese și 4.294.770 cazuri de contaminare. Cea mai mare parte a acestor cifre sunt localizate în America latină și Caraibe.

Din cele 20 de țări cel mai sever lovite de pandemie, Statele Unite se clasează pe poziția a 6-a în lista națiunilor cu cel mai mare număr de decedați la 10.000 persoane (după Regatul Unit, Italia, Peru, Chile).

În Europa, Franța cunoaște o accelerare a numărului noilor contaminați zilnic, deși numărul spitalizărilor, în special al celor plasați la reanimare, continuă să scadă. Miercuri seară au fost anunțaţi 1.392 de noi contaminați în ultimele 24 de ore, aceasta fiind cea mai mare creștere zilnică din ultima lună în Franța. Indicatori specifici, avertizează Direcția generală a Sănătății (DGS), arată o creștere a circulației virale.

A doua destinație turistică mondială, Spania, speră să se salveze în a doua parte a sezonului estival, anunțându-se ca o destinație “sigură”. Ce s-a întâmplat: focare de contaminare cu coronavirus au reizbucnit în ultima săptămână, blocând din nou reluarea turismului. Ministrul spaniol al Sănătății a anunțat miercuri alți 1.153 noi contaminați în ultimele 24 ore, în timp ce la nivelul întregii țări se constată o creștere rapidă a numărului noilor infectați cu Covid-19, ajuns acum la 282.641.

În Rusia, Vladimir Putin personal exprimă temeri privind reactivarea în așa măsură a coronavirusului, încât regresul înregistrat în ultimele zile ar putea fi anulat.A lansat un apel insistent la respectarea măsurilor sanitare obligatorii menite să încetinească circulația virusului, să reducă numărul noilor contaminați, pentru a putea fi reluate cursurile în școli și activitatea întreprinderilor. Potrivit statisticilor oficiale, Rusia a înregistrat 5.475 noi cazuri de infectare în ultimele 24 ore, numărul total al acestora ajungând la 828.990 (în luna mai erau doar 10.000).

În Italia, parlamentul a autorizat prelungirea stării de urgență până la 15 octombrie (urma să înceteze la 31 iulie).”Din nefericire, pandemia nu a luat sfârșit, chiar dacă efectele ei s-au mai redus și este geografic limitată”, a declarat premierul Giuseppe Conte în fața deputaților. Italia a plătit un foarte greu tribut epidemiei, cu 35.000 morți și 246.000 de contaminați.

Un record de contaminări este semnalat în China. În ultimele 24 de ore au fost înregistrați 101 noi infectați cu Covid-19, un nou record zilnic în ultimele trei luni .Un nou val de contaminări este semnalat în provincia Xinjiang, în vestul țării, unde s-au înregistrat 89 noi contaminați. Un nou caz a fost detectat și la Beijing. Date oficiale recente spun că, de la declanșarea epidemiei, în China s-au înregistrat 4.634 decese.

Au fost înregistrate 40.816 cazuri suplimentare de contaminare în Brazilia. Au fost înregistrate de asemenea 921 decese suplimentare în ultimele 24 de ore. Bilanțul epidemiei în această țară se apropie de 2,5 milioane de contaminați și 88.539 decese.

- Publicitate -
Articolul precedentDeșteaptă-te, Române!
Articolul următorAurul și „factorul teamă”

1 COMENTARIU

  1. In lume mor lunar, din pacate, cam 9 milioane de oameni, din cele mai diverse cauze. De ei nu spune nimeni nimic. De 7 luni de cand e coranovirusul in lume, au murit din alte cauze 63.000.000 de oameni si 650.000 de COVID, dar fara certificarea autopsiei ca intr-adevar asta e cauza mortii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Polonia, în recesiune, pentru prima oară de la căderea comunismului

Cu cele 38 milioane de locuitori, Polonia este considerată de analiștii economici europeni de departe cea mai...

Acord de pace între Israel și Emiratele Arabe Unite. Palestinienii se consideră “trădați”

Acordul privind normalizarea relațiilor dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, încheiat joi seară, sub egida Statelor Unite,...

ROBOR este în scădere. Ce se întâmplă cu ratele Prima Casă

Pe data de 5 august, Banca Națională a României (BNR) a redus dobânda de politică monetară de...