joi, 6 august, 2020
31.2 C
București

TeraPlast va solicita ajutoare de stat pentru 3 proiecte care au o valoare totală de 15 milioane euro

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor și totodată cel mai mare procesator de PVC din România, va depune 3 proiecte de investiții, în valoare totală de 15 milioane de euro, în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

„Considerăm că această schemă de ajutor de stat se pliază mai bine pe dimensiunea companiilor din Grupul TeraPlast. Dorim, de asemenea, să vedem cum se transformă în realitate declarațiile făcute în spațiul public de autorități, cum că această schemă vizează sprijinirea companiilor românești, pentru că până acum au beneficiat de ajutoare de stat cu precădere firmele străine”, a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație al Grupului TeraPlast.

TeraPlast și-a propus o investiție de 6,2 milioane de euro, din care 3,1 milioane de euro ar fi ajutorul de stat pentru investiția în echipamente pentru divizia de mase plastice a grupului. În cadrul acestui proiect, compania va veni cu noi inovații pe piața granulelor din PVC: TeraPlast va fi primul producător din România de granule fără halogen, rezistente la foc, folosite pentru izolarea cablurilor electrice.

Din poziția de lider pe piața canalizărilor exterioare, TeraPlast are în vedere extinderea capacității de producție de sisteme de canalizare interioară din polipropilenă, care sunt o alternativă superioară calitativ pentru sistemele din PVC. Tendința din ultima perioadă a fost de creștere a cererii pentru produsele din gama superioară. Deșeurile de polipropilenă rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate și reprocesate, TeraPlast rămânând constant în obiectivul de a furniza soluții eficiente pentru oameni și mediu.

Depaco va deschide o unitate de producție într-o nouă locație, de 38 mii mp în Băicoi (jud. Prahova). Fabrica și liniile noi de producție vor asigura fluxuri optime de logistică și depozitare și o capacitate de producție anuală de peste 10 milioane de metri pătrați de țiglă. Depaco va construi, într-o primă fază, 10 mii mp. Bugetul pentru construcție și creșterea capacității de producție este de 5,2 milioane de euro, din care 1,9 milioane euro ar urma să fie finanțați din ajutor de stat.

TeraGlass va aplica pentru ajutor de stat cu un proiect de investiții de 3,5 milioane de euro. Obiectivul proiectului este un flux nou de producție de ferestre și uși termopan, complet automatizat, care va contribui, deopotrivă, la creșterea capacității de producție și a productivității muncii. Această investiție vine ca urmare a creșterii cererii pentru produse TeraGlass.

Valoarea cumulată a ajutorului de stat nu depășește 6,8 milioane de euro, suma cu care societățile beneficiare se angajează să contribuie la bugetul de stat prin taxe și contribuții salariale suplimentare până în 2024.

Schema prin care Grupul TeraPlast a solicitat ajutor de stat are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie și dezvoltare regională. În contextul aprobării finanțării, toate cele 3 proiecte vor fi demarate imediat.

Grupul TeraPlast a mai depus în 2017 un proiect în valoare de 13 milioane de euro, fiind prima societate românească ce a solicitat un astfel de sprijin din partea statului. Pentru această investiție, contribuția statului ar fi fost de 6,5 milioane de euro, însă proiectul nu a primit aprobare, astfel încât compania a finanțat prima etapă a proiectului – în valoare de 3,5 milioane de euro – din surse proprii.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Stalinism: Liga 1 își modifică numărul de echipe în timpul sezonului

FRF a luat astăzi o decizie de sorginte stalinistă, nemaiîntâlnită de dinainte de revoluție: a mărit numărul...

Donald Trump cenzurat de rețele de socializare, fiind acuzat de dezinformare

Facebook și Twitter îl sancționează pe președintele american pentru difuzarea unui clip video considerat "mincinos" referitor la...

Liban: stare de urgență pentru două săptămâni. Este promisă pedepsirea celor responsabili de neglijența ce a condus la catastrofa din portul Beirut

"Această crimă înfiorătoare prin neglijență va fi aspru pedepsită", a promis Charbel Wehbe, ministrul libanez de Externe....