7.3 C
București
joi, 22 octombrie

Timmermans, ”îngrijorat” de modificările din Justiție, vine la București pentru noi discuții cu Dăncilă

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, se află luni la București pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al SNSPA. Acesta va avea o întrevedere și cu premierul Viorica Dăncilă.

Discuțiile au loc în contextul unui protest fără precedent al magistraților, revoltați de nenumăratele modificări făcute de Guvern în Justiție, prin Ordonanțe de Urgență și fără consultarea lor, adică a celor direct vizați. De altfel, pe 4 aprilie, o delegație de 30 de magistrați vor merge la Bruxelles pentru a-i comunica direct lui Timmermans nemulțumirile pe care le au și versiunea lor asupra a ceea ce se întâmplă în Justiție, din cauza Guvernului PSD-ALDE.

De altfel, Timmermans a discutat cu Dăncilă și miercuri, când i-a transmis acesteia că are ”îngrijorări crescânde” privind situația din Justiție. Premierul, însă, nu a făcut niciun fel de referire publică privind acest avertisment și s-a limitat doar la a transmite publicului român laudele pe care le-ar fi primit de la oficialul european: “Ne-a arătat aprecierea pentru modul remarcabil în care ne-am exercitat mandatul de preşedinţie rotativă”.

Înaltul oficial european va fi primit la Palatul Victoria la ora 18.00, potrivit programului oficial al Guvernului. 

Frans Timmermans este unul dintre oficialii UE vizați într-un dosar penal de către Secția specială de investigare a magistraților, după o plângere formulată de Lumea Justiției, o publicație apropiată PSD.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW