Dragoș-Alexandru Huțan și colega lui, Anamaria-Cătălina Dinu, se află zilele acestea la Beijing, în tabăra anuală de schimburi de experiență între tineri din China și țările din Europa Centrală și de Est.
Evenimentul are loc între 25 martie și 1 aprilie sub egida „Podul Viitorului”. Prima ediție a fost în anul 2017.
19 tineri din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina participă la tabăra de anul acesta. Cu acest prilej, vor prezenta politicile de dezvoltare a tinerilor din țările din care vin și alte subiecte de interes comun.
Ei vor vizita capitala Beijing și orașul Cangzhou din provincia Hebei, agenda vizând economia digitală, istoria, cultura și activitățile pentru tineret.
„Consider că este oportun să încercăm să preluăm cel puțin o parte din ceea ce a reușit guvernul chinez să implementeze din punct de vedere al educației, sănătății, antreprenoriatului și locurilor de muncă și ne propunem să îndrumăm tinerii români să manifeste mai multă afinitate pentru tradiții, cultură, obiceiuri, inclusiv să manifeste un interes ridicat pentru promovarea produselor locale”, a delcarat Anamaria-Cătălina Dinu.
„Pentru NOI, China reprezintă exemplul unui popor unit și suntem deosebit de încântați să învățăm, să încercăm și să înțelegem cum funcționează, nu doar întreg sistemul politic, economic, social din țara dumneavoastră, ci și complexitatea stilului de viață specific acestei culturi”, a mai spus domnișoara Dinu.
Tabăra internațională „Podul Viitorului” oferă o oportunitate deosebită pentru schimburi între tineri chinezi și din Europa Centrală și de Est, mai ales după pandemie.
Referindu-se la promovarea colaborării între tineri români și chinezi, cei doi români au spus că dorința lor profundă este ca tinerii să participe la cât mai multe schimburi de experiență pentru a descoperi, în acest fel, cât mai multe informații despre cultura fiecărei țări și pentru a dezbate subiecte de interes comun.