Toader i-a trimis președintelui Iohannis propunerile pentru conducerea DIICOT

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat marţi că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire în funcția de procuror-șef la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

,,Am transmis preşedintelui României următoarele trei propuneri de numire în funcţia de procuror-şef: Doru-Gabriel Stoica – procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism, din cadrul DIICOT, Bogdan Felician Voicu – procuror-şef al Secţiei de combatere a traficului de droguri, din cadrul DIICOT; Alina Albu – procuror şef al Secţiei de combatere a criminalităţii organizate, din cadrul DIICOT”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Reamintim că, pe 28 ianuarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz favorabil candidaților propuși de ministrul Tudorel Toader pentru funcţii de conducere în cadrul DIICOT.

Totodată, Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind suplimentarea cu 40 de posturi de personal auxiliar de specialitate, economic și administrativ.

,,Numărul maxim de posturi prevăzut la articolul 18 alineatul (1) litera c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism se suplimentează cu 40 de posturi de personal auxiliar de specialitate, economic şi administrativ, numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public suplimentându-se în mod corespunzător”, se arată în document.

Potrivit lui Toader, la nivelul DIICOT a avut loc în ultimii ani un proces de modernizare a procedurilor de lucru, prin informatizarea acestora: ținerea evidenței informatizate a cauzelor, arhivarea electronică, îmbunătățirea statisticii judiciare, înregistrarea audierilor, transcrierile realizate conform noului Cod de procedură penală.

Mai mult, el precizează în nota de fundamentare că, ,,deși atât volumul de lucru, complexitatea cauzelor, cât și atribuțiile grefierilor au crescut constant în ultimii ani, ultima suplimentare a numărului de posturi de grefier la nivelul Direcției (cu 9 posturi) a avut loc în anul 2016 (Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 78/2016)’’.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Daca doamna Laura Codruta Kovesi devine procuror general european, aceasta CANALIE PESEDISTA ar trebui sa-si dea DEMISIA in secunda 2 ! Dar, cum hienele „nu pleaca de la macelarie” singure, ma tem ca va trebui zburat acest TICALOS altfel…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW