Una dintre facilitățile de divertisment și, totodată, o mare bucurie, de care poți beneficia când vizitezi Parisul este posibilitatea de a participa la un curs de bucătărie franceză. Cursurile se desfășoară la prestigioasa școală Cordon Bleu, unde a învățat Julia Child, la bucătăriile de ultimă generație de la Hotel Ritz Paris sau la școlile private unde bucătari experimentați predau arta gastrononmiei franceze. În Paris poți găsi o gamă variată de cursuri de gătit pentru bucătari începători sau experimentați.
Una dintre surprizele acestor cursuri este faptul că includ și o excursie prin piețele faimoase de unde elevii își pot cumpăra ingredientele.
Iată un top cu 5 dintre cele mai bune cursuri de gătit din Paris.
Charlotte Puckette
Charlotte Puckette, de origine americană, locuiește în Paris de peste 25 de ani și este bucătar șef care a învățat la Cordon Bleu. Ea organizează cursuri pentru grupuri de maximum șase persoane în bucătăria din casă personală cu cinci etaje de lângă Turnul Eiffel. Cursurile ei includ și o vizită în piață locală de alimente de unde se cumpără ingredientele proaspete, brânzeturile, carnea sau peștele. Acestea se desfășoară în limba engleză, durează aproximativ 3 ore și se finalizează cu servirea preparatelor pregătite.
Cook’n With Class
Acestea sunt cursuri susținute de bucătarul francez Eric Fraudeau care a călătorit în America Centrală și de Nord și a perfecționat artă bucătăriei franceze în hoteluri de lux, precum Four Seasons, The Ritz sau Sofitel. Cursul de gătit pe care îl ține în Paris include un tur prin piață și lecții de gătit pentru copii și părinți. În cadrul acestora, elevii învață cum să prepare croissant, pâine franceză, sosuri franceze sau deserturi fără gluten.
De asemenea, Cook’n With Class organizează cursuri de mai multe zile care include și tururi ale Parisului și a regiunii Champagne și oferă chiar și posibilități de cazare în Provence.
Patricia Wells
Patricia Wells preda tehnici de gătit franceze în apartamentul ei din Paris și la fermă să din Provence. Cursurile de cinci zile din Paris se desfasora cu maxim opt participanți și includ gatirea prânzului și designul și organizarea bucătăriilor. O altă parte a cursului, constă în degustări de vin și ulei, o vizită la un brutar maestru și un prânz la un restaurant Michelin de trei stele.
De asemenea, cursanții primesc un șorț cu broderie personalizată și o carte cu 50 de rețete.
Ecole Ritz Escoffier
Auguste Escoffer a inventat bucătăria clasică la sfârșitul anilor 1800 și cinci rețete de sosuri care stau la baza a aproape tuturor rețetelor franțuzești. În prezent, Ecole Ritz Escoffier continuă tradițiile pe care care le-a instaurat legendarul Ritz Hotel.
Ecole Ritz Escoffier are o școală profesională de bucătari cu clase pe termen lung pentru profesioniști și clase mai mici pentru amatori. Cursurile au trei niveluri – introductiv de cinci săptămâni, intermediar de cinci săptămâni și avansat de două săptămîni. Cel mai avansat curs este Ritz Escoffier. Acesta durează doi ani și conține bucătăria și patiseria franceză.
O altă opțiune o reprezintă cursurile scurte pentru amatori unde se poate învață cum se pregătește foie gras Prestige sau mese festive. De asemenea, mai este și un curs pentru copii cu vârstă între șase și 13 ani. Toate acestea includ și o carte tipărită cu rețetele pregătite, un certificat de finalizare curs și un șorț Ecole Ritz Escoffier.
La Cuisine Paris
La Cuisine Paris este un curs susținut de un cuplu de americani și cuprinde o listă extinsă de cursuri de gătit și patiserie franceză. Acesta se desfășoară în cartierul Marais, în apropiere de Notre-Dame, în grupuri mici. În cadrul cursului, elevii învață să pregătească un prânz francez de bistro cu sufle și crepuri sau pot opta pentru un curs de rețete de prânz cu patru feluri. Cei interesați pot alege cursuri de macaron, croissant, eclair, tarta de fructe sau pâine.
Cel mai bun curs de bucatar este in Romania la Eurodeal, sora mea a facut acolo si a fost foarte multumita.