2 C
București
duminică, 29 noiembrie

Traian Băsescu, despre mutarea ambasadei Republicii Moldova la Ierusalim

Fostul președinte Traian Băsescu susține că oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc încearcă să cumpere bunăvoința SUA prin anunțul de marți seară privind mutarea ambasadei moldovenești din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Totul, în contextul în care SUA  a transmis că voința poporului moldovenesc, exprimată în alegerile din 24 februarie, trebuie respectată fără amestec.

Într-o postare pe Facebook, senatorul PMP precizează că se așteaptă ca „SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc”

„Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc. Guvernul interimar de la Chişinău, condus de Pavel Filip şi controlat de oligarhul Plahotniuc, trebuia să părăsească de multe zile clădirile guvernamentale şi să lase locul guvernului legitim, rezultat din alegeri, condus de premierul pro-european Maia Sandu. Apărat de toate instituţiile statului moldovean, controlate în totalitate de oligarhul Plahotniuc, guvernul lui Pavel Filip refuză să predea puterea pe care a pierdut-o în alegeri. Dacă în fază iniţială comunitatea internaţională a reacţionat rezervat, în ultimele 48 de ore presiunile asupra guvernului lui Plahotniuc legat de respectarea rezultatului alegerilor au început să crească. Şi atunci ce credeţi că i-a dat prin cap oligarhului Plahotniuc ? Să facă ce ştie el mai bine, să cumpere. De data aceasta, nu parlamentari şi nu voturi de la o populaţie adusă în sărăcie, ci bunăvoinţă de la cei bogaţi. Aşa se face că, azi, guvernul oligarhului Plahotniuc a decis să mute ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim şi să aloce SUA un teren de fotbal pentru construcţia unei ambasade. Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc, obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămâne la putere deşi a pierdut alegerile. Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc”, a scris Traian Băsescu.

Pavel Filip, premierul în exercițiu de la Chișinău, considerat omul oligarhului Plahotniuc, a anunțat marți că Republica Moldova își mută ambasada la Israel din orașul Tel Aviv la Ierusalim.

Între timp, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anulat decretul semnat de Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate în data de 6 septembrie. Iar Comisia de la Veneția a anunţat că va discuta pe 21 iunie sesizarea privind deciziile Curții Constituționale. 

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Se pare ca tara sfinta, prin influenta alogenilor de acolo, ca si la noi, incearca nu neaparat cu bani, sa realizeze pas cu pas mutarea ambasadelor la Ierusalim, deci putem spune ca situatia este cam pe invers. Reactia lumii, a altor tari, va fi cuvintul hotaritor si daca nu vrei sa te aliniezi la dorintele popoarelor care sunt creatii divine, poti fi rejectat in mod natural, aici nefiind vorba de asimilare sau integrare, care este in gena poporului ales ca refuz de a nu disparea ideologia lor.
    Da doamne minte la toti actorii mondiali, sa fie pace si nu razboi.
    O zi buna
    Con
    P.S. Lupta de clasa trebuie ascutita, si din victorie in victorie pina la Victoria finala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW