În zilele noastre, o asigurare de locuință este un aspect pe care este absolut indicat să îl iei în calcul, mai ales atunci când abia te-ai mutat în casă nouă ori abia ai terminat de făcut renovările, pentru a fi sigur că nu ești pus în situația neplăcută de a aloca din nou un buget destul de mare pentru a repara sau înlocui anumite lucruri de prin casă. De asemenea, te ajută și în situațiile în care tu ești răspunzător pentru daunele create în locuințele vecinilor, acest lucru fiind valabil în special în cazul în care locuiești la bloc.
Dacă ești curios în legătură cu suma pe care ar trebui să o plătești pentru a-ți face o asigurare de locuință, trebuie să știi că acest aspect depinde de mai mulți factori, cum ar fi gradul de acoperire pe care ți-l dorești, valoarea totală a bunurilor pe care le deții și de caracteristicile pe care le are locuința ta. Pe lângă varianta standard, o asigurare de locuință poate presupune și câteva costuri suplimentare în funcție de nevoile pe care le ai și de limitele de acoperire pe care le dorești.
Ce acoperiri suplimentare poate avea o asigurare de locuință?
Așa cum îți spuneam, există o asigurare de locuință standard pentru care optează majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, mai poți adăuga și acoperiri suplimentare pentru a fi sigur că locuința ta este în siguranță orice s-ar întâmpla. Spre exemplu, într-o asigurare de locuință standard, de regulă, nu sunt incluse și daunele cauzate inundații și cutremure, fenomene naturale care îți pot afecta destul de serios locuința.
În schimb, beneficiezi de acoperire în caz de incendiu, furtună, fulgere sau grindină. Acestea sunt considerate a fi dezastre naturale care se pot întâmpla mult mai frecvent, însă paza bună întotdeauna trece primejdia rea. Dacă vrei să fii asigurat și împotriva inundațiilor și cutremurelor, să îți asiguri bunurile din locuință, să beneficiezi de asistență tehnică la domiciliu și să ai costurile urgente incluse dacă în urma unui eveniment neplăcut produs nu mai poți rămâne în locuință, nu trebuie decât să te adaugi aceste beneficii la asigurarea ta facultativă.
Cum funcționează o asigurare de locuință?
O asemenea poliță acoperă, în general, acoperișul casei, pereții și fundația acesteia. De asemenea, mai pot fi acoperite și daunele care au loc la nivelul garajului, gardului, magaziei sau altor clădiri anexe (mai ales în cazul în care locuiești la casă). Apoi, pe lângă locuința propriu-zisă, mai poți proteja și anumite bunuri de valoare pe care le ai în casă, cum ar fi mobilierul sau electrocasnicele. Tot ce trebuie să reții este faptul că este indicat să verifici toate aceste detalii și să fii conștient de limita poliței tale. Cu alte cuvinte, să te informezi care este suma maximă pe care o poți primi în cazul în care locuința ta, bunurile din ea sau anexele casei sunt afectate de dezastrele naturale ori de cele realizate de vecini. Privește asigurarea de locuință ca pe o plasă de siguranță care te scapă de cheltuieli (mari) neprevăzute pe care nu și le dorește nimeni.
În cazul în care ești interesat să închei o asigurare de locuință poți verifica ofertele de pe site-ul celor de la Asirom. Tot acolo vei mai găsi și alte servicii de care este posibil să ai nevoie, iar partea bună este că pe unele dintre ele le poți achiziționa și online.