0.5 C
București
joi, 3 decembrie

Turcia a descoperit un gigantic zăcământ de gaze naturale în Marea Neagră

De mai mulți ani, Turcia și-a multiplicat eforturile pentru a se impune ca un actor major în domeniul energetic în regiune. Rezervele de gaze naturale anunțate acum, susțin experți în domeniu citați de “Le Figaro”, nu vor fi totuși suficiente pentru a face din Turcia un exportator major , dar ar putea-o încuraja să continue cercetările maritime.

Președintele Recep Erdogan a anunțat deja, vineri, că țara sa își va intensifica cercetările în Mediterana orientală, în ciuda tensiunilor pe care le are cu alte state riverane vecine și a reacțiilor unor lideri europeni, respectiv cei ai Franței și Germaniei.

În anunțul său, președintele Erdogan a precizat că rezervele descoperite deja sunt estimate la circa 320 miliarde metri cubi. A ținut să sublinieze de asemenea că această descoperire din Marea Neagră este una “de importanţă istorică pentru viitorul Turciei”, țară ce depinde exclusiv de importuri, în special din Rusia, pentru satisfacerea nevoilor crescânde de energie.

Planuri de viitor anunțate de Recep Erdogan

“Dumnezeu, a spus Erdogan, ne-a deschis o poartă către bogății inedite… și obiectivul nostru este de a pune gazul din Marea Neagră în serviciul națiunii noastre începând din 2023, anul centenarului Republicii turce”. Potrivit declarațiilor sale, descoperirea a fost făcută luna trecută în puţul explorator Tuna-1 de către nava de foraj Fatih. Primele indicii lasă a se crede că zăcământul descoperit ar putea face parte dintr-o rezervă mult mai importantă.

Deși relativ modest în comparație cu alte zăcăminte de gaze naturale din lume, zăcământul descoperit în Marea Neagră va ajuta totuși Turcia să-și reducă factura energetică, spune Autoritatea pentru reglementarea piețelor energetice (EPDK).Turcia consumă anual între 45 și 50 miliarde metri cubi de gaze naturale, aproape în întregime importate.

Sunt însă motive pentru a manifesta prudență în previziuni, spun experți în domeniu, dat fiind că va trebui timp pentru instalarea infrastructurilor necesare extracției gazului descoperit.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

 1. TU.RCIA. TU-Tisbitul, RCIA-Crai. Craiul Tisbitul.
  HR.IST.OS. HR-Hidrogen, IST-Tisbitul, OS-Soare. Hidrogenul (Creationismul) de la soarele lui Tisbitul.
  ALLA.H. ALLA-Alai, H-Hidrogen. Alai la Hidrogen (Creationism). Creationismul din Casa Raiului in care stau, dintre anii 2004-2070, e reprezentat prin hidrogen, deoarece este cel mai raspandit gaz din Cosmosul infinit.
  Definitii ceresti ale Casei Raiului in care timpul si legile fizicii sunt suspendate:
  CAR.ACA.TITA. 10 GESU CRISTO 10, ELIA 10, CAR, ACA-Casa, TITA-Tisbita. Carul-Casa al Lui Gesu Cristo si Elia Tisbita.
  CAR.ACAS. 7/15 Hristos Dumnezeu 7/15, Caracas 11 Tisbitul 11, CAR, ACAS-Casa. Carul-Casa al Lui Hristos Dumnezeu si Tisbitul.
  Castanul 12/8 HRISTOS DUMNEZEU 12/8, CAS.T.AN.UL. CAS-Casa, TUL-Tisbitul, AN-Ani. Anii casei (Casa Raiului) Lui Hristos Dumnezeu si Tisbitul (2004-2070).
  Cometa care a intrat anul trecut in soare si a explodat a fost creata in Casa Raiului dupa frigiderul Arctic pe care l-au luat cei de la Altex. Frigiderul Arctic a disparut din Casa Raiului, cometa a disparut din Cosmos. Cometa care trece acum prin Cosmos, NEOWISE, e creata dupa lucrarea mea complexa la Casa Raiului din prezent pe care am inceput-o in primele zile ale lunii iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW