11.8 C
București
joi, 6 mai

TVA-ul de plată va fi eligibil pentru M1 și M2

Ca urmare a discuțiilor din ultimele săptămâni, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului are plăcerea să anunțe că, pentru prima oară, cheltuiala cu TVA de plata este eligibilă pentru a fi plătită prin granturile acordate prin Măsura 1 și Măsura 2 (OUG 130/2020), potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Astfel, în privința datoriei de TVA, soldul de taxă pe valoarea adăugată (din decontul de TVA) reprezintă creanță fiscală datorată bugetului de stat*. 

Beneficiarii pot utiliza microgranturile si granturile pentru capital de lucru pentru stingerea oricăror obligații fiscale declarate de beneficiar sau stabilite de organele fiscale prin declarațiile fiscale sau prin deciziile de impunere emise de organele de control, precum și pentru stingerea amenzilor de orice fel și a altor creanțe bugetare înscrise în titluri executorii emise spre recuperare de ANAF, care se fac venituri la bugetul statului.
 De asemenea, nu se face distincție în funcție de forma de organizare a beneficiarilor. Prin urmare, toate categoriile de beneficiari, inclusiv PFA, ONG, CMI etc. pot folosi banii primiți pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW