vineri, 29 mai, 2020
19.8 C
București

Un avion de linie pakistanez, cu 107 persoane la bord, s-a prăbușit într-un cartier din Karachi

Posturile de televiziune europene au difuzat vineri imagini și informații ale agențiilor internaționale de presă potrivit cărora un avion de linie al companiei Pakistan International Airlines (PIA) s-a prăbușit deasupra unui cartier rezidențial din capitala țării, Karachi. La bordul lui se aflau 99 de pasageri și opt membri ai echipajului și decolase din orașul Lahore cu destinația Karachi. Catastrofa s-a produs în momentul aterizării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei PIA, Abdullah Hafeez, la ora 14,37 ora locală a fost pierdut contactul turnului de control aerian cu avionul. Surse oficiale au transmis inițial că sunt doi supraviețuitori, pentru ca ulterior să informeze că există doar unul.

Detalii ulterioare furnizate de directorul general al companiei PIA, Arshad Malik, arată că puțin înainte de a ateriza la Karachi, pilotul avionului a semnalat existența unor probleme de ordin tehnic, după care s-a întrerupt total contactul cu aparatul. Potrivit ministrului de Interne, pilotul ar fi indicat chiar că “a pierdut un motor”. Cert este – spune ministrul de Externe, Shah Mahmood Qureshi – că avionul s-a prăbușit cu doar câteva minute înainte de a ateriza la Karachi.

Primul-ministru Imran Khan s-a declarat “trist și șocat” în urma catastrofei și a adresat condoleanțe familiilor celor dispăruți .

Zborurile fuseseră reluate la doar câteva zile după restricțiile impuse contra pandemiei

Armata pakistaneză a trimis la locul accidentului o forță de intervenție rapidă, precum și elemente paramilitare. O anchetă a fost imediat ordonată. Catastrofa survine la doar câteva zile după ce a fost autorizată reluarea zborurilor comerciale interne. Timp de o lună de zile, legăturile interne au fost suspendate pentru a se evita propagarea coronavirusului. Extrem de puține zboruri internaționale au fost menținute în acest interval de timp.

Potrivit unor comentarii prilejuite de această catastrofă, Pakistanul are un bilanț ce ridică semne de întrebare privind securitatea aeriană: frecvente prăbușiri de avioane și de elicoptere civile și militare produse de-a lungul anilor. Ultimul accident aerian de amploare în Pakistan a avut loc în decembrie 2016, când un avion de linie al companiei naționale PIA efectua un zbor intern și s-a prăbușit în zona muntoasă din nordul țării. Toate cele 47 persoane aflate la bord și-au pierdut viața.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...

Ce categorii de părinți sunt cele mai afectate de mutarea în online a școlii

Părinții cu copii preșcolari și la nivelul de învățământ primar sunt cei mai afectați de mutarea școlii...

Cardul de sănătate nu va fi folosit până la 30 septembrie

Cardul naţional de asigurări de sănătate nu va fi utilizat până la data de 30 septembrie în...